cultura

La contraportada

Violoncels festius

Setanta alumnes i onze professors han participat enguany a la XV Trobada de Violoncels que s'ha celebrat a la casa de colònies El Molí Nou de Calabuig

Són ben bé com unes colònies, però amb un fet diferencial: només són aptes per a músics i aprenents a músics que toquin el violoncel. El fet que aquest sigui un instrument menys popular que no pas el violí o el piano fa que la comunió instrumental sigui per si sola un al·licient i, en conseqüència, un motiu per partipar-hi, segons explica Dolors Vidal, presidenta de l'Associació de Joves Violoncel·listes de les comarques Gironines que fa quinze anys que organitza aquestes colònies musicals que continuen tenint l'èxit de les primeres edicions i un gran ressò.

Al llarg d'aquests anys, en la trobada, que es realitza de manera continuada des del 1998, han participat centenars d'alumnes, procedents de totes les contrades de Catalunya i d'Andorra. La trobada consisteix en unes colònies musicals on l'únic requisit per participar-hi és tocar el violoncel. Un cop allà, a la casa de colònies El Molí Nou de Calabuig, a tocar Bàscara, on es fa la trobada, s'organitzen tres grups que assagen per nivells i edats, que van des dels cinc anys a jubilats.

Enguany la trobada va començar el divendres i va finalitzar ahir amb un concert obert a amics i familiars. En total hi han participat setanta alumnes inscrits i onze professors, a més de dues monitores que s'han encarregat de coordinar les tasques de colònies pròpiament dites (en què s'inclouen l'organització de jocs de nit i piscina).

Cada any hi ha activitats sorpresa i la d'aquest era la iniciació al sound painting, impartida per un especialista en la matèria. També, com no podia ser d'una altra manera en una data tan celebrada, no hi ha faltat el pastís d'aniversari. Pel que fa la peça musical que han assajat aquests tres dies –consegüentment arranjada per a l'ocasió–, es tractava de la popular Ai, se eu te pego, de Michel Teló. Tota una tria festiva, com es pot imaginar.

La trobada de violoncel·listes té el suport i col·laboració de la Diputació de Girona i de l'Ajuntament de Bàscara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA