cultura

20 anys en connexió

La galeria Horizon de Colera inicia avui amb la inauguració d'una exposició de Ralph Bernabei les celebracions del seu 20è aniversari, que duraran tot l'estiu

“La gent sempre té tendència a remarcar els que han fallat, aquells que no han vingut a un acte per la raó que sigui o que simplement no s'interessen per la cultura, que probablement són la gran majoria. Nosaltres, en canvi, preferim valorar els que han vingut a la nostra galeria, han participat amb ganes en les activitats que proposem, han fet l'esforç de venir fins aquí per participar en un acte cultural.” Ho diu Ralph Bernabei i les seves paraules resumeixen prou bé la filosofia d'Horizon, la galeria d'art que va crear fa 20 anys a Colera amb Silvy Wittevrongel, companya i aliada en mil projectes arreu del món.

Per tant, Horizon celebra aquest any un aniversari important, amb diverses iniciatives. La primera és l'exposició del mateix Bernabei que s'inaugura aquesta tarda a la galeria (19.30 h). Titulada Art of connection, l'exposició de Bernabei està formada per diverses escultures –“no gaires: al final, menys és més”– i algun dibuix. “Aquest és un bon moment per connectar, per utilitzar l'art com un mitjà que ens faci despertar i ser conscients, i em refereixo tant al creador com a l'espectador. En el món de l'art, venim d'uns anys en què tot s'hi valia, perquè sovint es tractava només d'un intercanvi comercial, i no culpo només els que compraven”, explica Bernabei. De fet, abans i ara Horizon ha mantingut sempre una línia pròpia molt coherent, al marge de les tendències i fluctuacions del mercat artístic.

El 4 d'agost, la galeria inaugurarà la mostra col·lectiva Changes by chance, un homenatge a John Cage (1912-1992) en el seu centenari. Partint de la idea de canvi i transformació, bàsica en l'obra i el pensament de Cage, Horizon ha lliurat a dotze artistes altres tants llibres buits perquè els transformin en obres d'art. Són Lluís Bruguera, Àlex Nogué, Enric Ansesa, Ralph Bernabei, Rafa Forteza, Romain Finke, Jaume Rocamora, Vicenç Viaplana, Gabriel, Yves François, Takesada Matsutani i Lluís Lleó. També hi haurà fotos inèdites realitzades els anys setanta per James Klosty, fotògraf de Cage i Merce Cunningham.

L'1 de setembre, s'obrirà l'exposició de l'aniversari, Horizon + 20, amb vint artistes de la galeria, inclosos molts dels esmentats abans, més Edvard Liever, Víctor Ramírez, Helene Yousse, Joan Pere Viladecans, Riera i Aragó, Arranz Bravo, etcètera. A més del catàleg d'aquesta exposició, també volen editar un nou número de la revista d'art i pensament Outer Horizons abans de final d'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EQUIPAMENTS

Barcelona aprova la llicència d’obres per a la futura Biblioteca Pública de l’Estat

barcelona
música

Chucho Valdés & Arturo Sandoval i Charles Lloyd, al Sea Jazz l’Estartit

l’estartit

Barcelona, paisatge i personatge

Barcelona
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA