cultura

El MIM de Sueca obrirà amb la pallassa suïssa Gardi Hutter

La 23 Mostra Internacional de Mim tindrà lloc del 12 al 16 de setembre

La Mostra Internacional de Mim (MIM) de Sueca obrirà les seues portes el 12 de setembre amb una classe magistral de l'actriu, pallassa i directora suïssa Gardi Hutter. La conferència que impartirà portarà per títol Ser simple és complicat. Parlarà sobre el clown, la creació contemporània i la importància del gest com element de comunicació internacional i sense barreres.

La presència de Gardi Hutter en la Mostra suposa “un autèntic luxe artístic”, en paraules del director del Mim, Abel Guarinos. Amb gairebé quatre dècades de carrera artística, ha aconseguit “ser la clown suïssa més guardonada del món i una de les més benvolgudes i aplaudides d'Europa amb el seu art, sàtira i comèdia”, ha destacat Guarinos.

Pel que fa a la programació del festival, titulat One man show / one women show, Guarinos ha explicat que l'actual edició del MIM “es tracta, d'una banda, de treballs unipersonals, amb l'actor-autor sol en l'escenari i, per una altra, d'espectacles concebuts per un únic creatiu que marca al seu torn la seva pròpia companyia amb un estil i petjada inconfundible”.

Gardi Hutter estrenarà al País Valencià Jeanne d'ArpPó, mentre que el cèlebre mim italià Paolo Nani (Dinamarca) representarà el seu clàssic La carta. A més, ambdós artistes compartiran cartell amb actors molt més joves com Josu Bilbao de la companyia basca Teatre Salitre i el seu Amor cec.

El MIM presentarà per primera vegada al País Valencià Voyageurs immobiles de la Companyia de Philippe Genty, reconegut director francès que ha conferit a la seua companyia “un estil únic en tot el món en què el teatre d'objectes i el teatre gestual es fonen en una sola proposta”. A més, el públic podrà veure també 'Tam Tam, l'última creació dels joves de Maduixa Teatre, sorgit del projecte personal del jove Joan Santacreu.

El festival, que durarà fins al 16 de setembre oferirà també, entre uns altres, l'espectacle Judit i Paul, del director Tomàs Ibáñez i Remor, del mallorquí Biel Jordà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic