la contra

L'espectacle ha de continuar

Primera intensa jornada dels festivals d'estiu: Pretenders, Bosé i Khaled en competència

Ja ho deia Freddie Mercury: l'espectacle ha de continuar. Sense ell, sense Michael Jackson, tot i la crisi, a pesar de les nostres misèries diàries i dels grans cataclismes internacionals. Per tant, tornem-hi: hi ha temporada d'ànecs –com diria Bugs Bunny–, i ara toca temporada de festivals.

Primer gran diumenge de la temporada. Difícil decisió per als melòmans militants. Comencem a l'Auditori de Girona, on el Festival de Músiques Religioses i del Món ha programat un gran concert: el de Khaled. La sala simfònica no es va arribar a omplir i, de fet, va quedar clar que no era l'espai més adient per a un concert com aquest, on el ball és coprotagonista obligat. L'equip de l'Auditori va suar tinta per controlar un públic –meitat magribí, meitat autòcton– que no estava gaire disposat a quedar-se quiet a les butaques. Khaled, amb el seu etern somriure i una imponent banda d'onze músics, va sonar amb una contundència encomiable. Una festa.

A Cap Roig va obrir la temporada Miguel Bosé amb el seu Papitour: ple absolut de fans incondicionals per gaudir de dues hores de clàssics de la casa, sense els convidats del disc Papito, però amb una curiosa aportació no prevista en el programa: la guitarra del cuiner Sergi Arola.

A Sant Feliu de Guíxols, Chrissie Hynde i els millors Pretenders en molt de temps va obrir el Festival de la Porta Ferrada. Animat per la incombustible rockera, bona part del públic no va trigar gaire a deixar els seients i trencar les fronteres tarifàries per ocupar de seguida el fossat i ballar amb Message of love, Talk of the town, Middle of the road, Back on the chain gang, Don't get me wrong i tot els clàssics de la banda: 20 cançons i dos bisos dobles, àmpliament reclamats, per resumir trenta anys de carrera. I ella, magnífica com sempre. Com s'ho fa?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES