El Festival de Músiques Religioses i del Món ha tingut 8.712 assistents

S'ha assolit un 20% més d'ocupació en els concerts de pagament

«Aquest és un festival consolidat de manera clara», afirma l'alcaldessa, Anna Pagans. «És el festival que té la línia artística més ben definida de tots els festivals d'estiu gironins», afegeix el regidor Ignasi Thió, que va aclarir que no volia ser triomfalista, abans de lloar la bona gestió dels dos directors artístics, David Ibáñez i Víctor Garcia de Gomar, i de tot l'equip del festival, inclosos els 24 voluntaris que «han ajudat moltíssim en les tasques organitzatives», segons Pagans. Aquests voluntaris, que han pogut gaudir gratuïtament dels concerts, han sortit dels 340 inscrits a través d'internet als Amics del Festival, que han rebut «informació privilegiada i ofertes d'última hora».

Entre els vint concerts programats en aquesta edició, vuit han tingut una ocupació d'un 100%, entre ells els dos que va oferir Jordi Savall i el de música i dansa de l'Índia, però el que més públic va reunir va ser el de Khaled a l'Auditori (805 persones). Gairebé en tots els concerts s'han omplert tres quartes parts dels espais. Més enllà de les xifres, els responsables del festival destaquen la qualitat de la programació i les bones crítiques rebudes des dels mitjans de comunicació tant locals com forans. Thió creu que el festival manté un bon equilibri entre músiques religioses (70%) i músiques del món no espirituals (30%) i considera que aquest plantejament s'ha de mantenir, no necessàriament en les mateixes proporcions. La bona entesa amb el centre d'art Bòlit per portar a Girona l'artista Bill Viola, recent Premi Internacional Catalunya, és un altre element destacat del balanç d'aquesta edició. «Volem continuar incentivant la reflexió sobre el nostre entorn social a través de la música i el debat», conclou David Ibáñez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona