cultura

solidaritat

Girona lliura 1.500 euros a La Bressola

La subhasta d'art organitzada ahir al vespre pels Amics del Museu d'Art de Girona, a benefici de La Bressola, va reunir un total de 1.500 euros que es destinaran a les escoles catalanes de la Catalunya del Nord. A l'acte, realitzat a l'auditori Josep Irla de la Generalitat amb el suport dels Serveis Territorials de Cultura, van sortir a subhasta 69 lots, entre els quals hi havia tant antiguitats com creacions d'artistes com ara Domènec Fita, Enric Ansesa, Isidre Vicens, Jordi Soler, Pia Crozet, Josep Perpiñà, Ció Abellí, Mercè Ibarz, Manel Palahí, Mercè Huerta, Lluís Bosch Martí, etc. Les obres i objectes no venuts es lliuren a La Bressola, que els vendrà per recaptar fons amb què afrontar la seva difícil situació, explicada ahir per la directora de La Bressola, Eva Bertrana: “Ara tot just sobrevivim. Hem hagut de tancar una escola. No estem acostumats a tancar establiments, sinó a obrir-ne, i el nostre drama és que hem de deixar un centenar de nins i nines sense escolaritzar en català.” La Bressola ha editat el seu tercer CD, 1, 2, 3... pica Bressola!, amb músics d'arreu dels Països Catalans, que l'1 de febrer es presentarà a l'Auditori de Girona.

x.c.

música

País de Cotó omplirà avui el Teatre de Bescanó

La companyia d'animació infantil País de Cotó celebra el 15è aniversari amb el seu projecte més ambiciós, l'espectacle La fàbrica de somnis, que avui estrena al Teatre de Bescanó (12 h), amb les entrades gairebé exhaurides, després d'haver-hi fet ahir una sessió especial per als alumnes de l'Escola de Música del Gironès. Aquest és el primer espectacle que País de Cotó ha concebut per representar en teatres i auditoris.

x.c.

patrimoni

El Sant Sepulcre de Palera estrena la seva reforma

Les obres de rehabilitació de l'antic monestir del Sant Sepulcre de Palera, al municipi garrotxí de Beuda, es van inaugurar ahir, després d'una llarga intervenció iniciada el 2003 i que ha costat més d'un milió d'euros. Les obres han permès recuperar elements arquitectònics i artístics originals de l'edifici, que conserva una part del claustre i del monestir romànic originals, restaurats gràcies al programa Romànic Obert de La Caixa. També s'hi han habilitat una hostatgeria i un espai cultural, on ahir es va inaugurar l'exposició Formes en correspondència, de Jordi Martoranno, que es pot visitar fins al 6 de gener, dins del cicle Exposicions viatgeres de la Diputació de Girona.

x.c.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro
arts escèniques i música

El Límbic atrau 21.000 persones a Santa Coloma de Gramenet

barcelona
Ramon Coll
Arqueòleg. Autor d’ ‘El santuari ibèric de la cova de les Encantades del Montcabrer’

“La cova de les Encantades és l’únic santuari dels laietans”

PREMIÀ DE MAR
MÚSICA

Documenten les intèrprets no vocalistes de les formacions de ball dels anys 30

GIRONA

Un concurs de curtmetratges amb mòbil al festival de cinema de Blanes

blanes
patrimoni

Distinció europea per a l’Hort Petit del monestir Pedralbes

barcelona
llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca