Cinema Critica

Crítica

Àngel Quintana

Darrere les olles del president

Hortense Laborie, el personatge que interpreta Catherine Frot a La cocinera del presidente, és la rèplica en el terreny de la ficció de Danièle Mazet-Delpeuch, una dona de la regió del Perigord especialista en la cuina de les trufes i en el tractament dels foie que va ser cridada durant dos anys al Palau de l'Elisi de París per convertir-se en la cuinera particular de François Mitterrand. Christian Vincent pren les memòries d'aquest personatge per crear una ficció ambientada en els grans escenaris del poder, en què el món de la cuina vol ser com una mena de microcosmos que posa de manifest les lluites que tenen lloc en les altes esferes de la política. El personatge d'Hortense es presenta al començament de la pel·lícula allunyada del món, a l'Àrtic, on explica a un grup de científics la història de la seva vida al costat de Mitterrand. La dona es mostra com una senyora humil que és contractada pel president de la República perquè li faci un seguit de plats més casolans.

La pel·lícula pretén posar-se al costat d'un seguit de films que juguen amb la moda gastronòmica, mostrant des de la ficció alguns dels secrets de l'alta cuina. El to general és amable, però no va gaire més lluny del retrat de costums. És una pel·lícula planera i poc inspirada. Una part del relat se centra en els problemes que té Hortense per acostar-se al president, poder-li explicar què és el que vol fer amb cada plat i poder-lo convèncer. El món del poder sembla avançar al marge del món de la cuina, però darrere els fogons també hi ha la tensió davant d'algunes conspiracions. El cap de cuina del palau vol anul·lar el poder d'Hortense sobre el president i aquest fet converteix la descripció del món de la cuina en el retrat d'un món paral·lel al de la política, on també hi ha clans i conspiracions.

La cocinera del presidente
Direcció: C. Vincent Interpretació: Catherine Frot, Jean D'Ormesson Gènere: Comèdia País: França, 2012


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
solidaritat

La campanya Girem full! assoleix 1.037 hores de recerca contra el càncer fomentant la lectura

barcelona
cinema

J. A. Bayona serà membre del jurat del 77è Festival de Canes

BARCELONA
porqueres

La Principal de Porqueres tindrà una placa al parc Manel Saderra i Puigferrer

porqueres
música

Billie Eilish actuarà al Palau Sant Jordi el 14 i el 15 de juny de 2025

barcelona
42 edició de comic barcelona

A la recerca de nous lectors de còmic

Barcelona
Crítica
música

Incògnites del Misteri

GIRONA
Cultura

Mor C.J Sansom, escriptor escocès de novel·les de suspens

art

L’entrada al Museu Picasso de Barcelona serà gratis tots els dijous, divendres i dissabtes al vespre

barcelona
sant jordi

Per Sant Jordi es van vendre dos milions de llibres

Barcelona