Una exposició reunirà dissabte a Vilanova peces úniques de gegants històrics de tot Catalunya

Les joies del folklore festiu de Catalunya es reuniran dissabte vinent a Vilanova i la Geltrú en un dels projectes més ambiciosos de la celebració dels 300 anys dels gegants grossos de la ciutat.

L'exposició Gegants de Museu ha aconseguit que alguns dels gegants més característics de la cultura popular catalana surtin del seu territori (en la majoria de casos, dels seus museus) per participar en l'aniversari. Així, a partir del 18 de juliol i fins a l'1 d'agost, la Biblioteca Museu Víctor Balaguer s'omplirà amb figures tan representatives com els gegants de Solsona, els gegants de la Patum de Berga i els gegants d'Olot, que tenen protocols molt tancats i que rarament surten del seu municipi. Precisament, la regidora de Cultura de Vilanova, Isabel Pla, ha agraït l'esforç de molts ajuntaments que han trencat els protocols interns per fer aquesta exposició «única i molt difícil de repetir»: «La intenció és aconseguir que la nostra ciutat sigui el centre d'atenció del món geganter amb la mostra de gegants centenaris més important mai realitzada.»

L'objectiu d'aquesta exposició és reunir a la ciutat una mostra d'aquestes figures i fer al mateix temps un repàs de quatre segles d'història de gegants. I és que entre molts d'altres es podran veure gegants tan antics com els del Pi i els de Vilafranca del Penedès, que daten del segle XVII, i d'altres de més joves, com ara els de Sitges i els de Reus, de finals del segle XIX.

L'exposició es tancarà amb un altre dels actes importants de la celebració dels gegants, la Mostra de Gegants Centenaris, que tindrà lloc l'1 d'agost i que suposarà la primera gran trobada de gegants centenaris feta a la ciutat, en què participaran alguns dels gegants que s'exposaran ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.