cultura

música

Paula Grande arriba a la final del concurs de veu de Montreux

La cantant gironina va quedar tercera i també va rebre un reconeixement especial del jurat

Grande actuarà al musical ‘Sister Act', que s'estrenarà a Eivissa a la tardor

La cantant gironina Paula Grande va arribar a la final de la prestigiosa Montreux Jazz Voice Competition, organitzada pel Festival de Jazz de Montreux (Suïssa), el més important d'Europa en el seu gènere. Grande va acabar en tercer lloc i va rebre també un reconeixement especial del jurat, presidit per la cantant coreana Youn Sun Nah. Com a premi, Grande va rebre 2.000 euros en material i un micròfon de disseny vintage.

“Jo no sabia ni que existia el concurs i vaig trobar les bases de la convocatòria del 2012 navegant per internet. Llavors vaig gravar una demo de 10 minuts amb tres músics, el bateria Santi Cholbi, el pianista Eduard Fernández i el contrabaixista Salva Colàs, i la vaig enviar al concurs. Em van seleccionar per participar en la semifinal i, quan ja havia fet les maletes i ho tenia tot preparat per marxar a Montreux, em van haver d'operar d'urgència i no hi vaig poder anar. Però tenint en compte aquestes circumstàncies, el jurat, presidit en aquell moment per Quincy Jones, va decidir que em guardava una plaça pel 2013”, explica Paula Grande.

L'11a edició del concurs va començar al Petit Théâtre (Montreux Palace) el dilluns 15 de juliol, amb les proves semifinals, en les quals van participar 9 concursants provinents de Suïssa, Lituània, Polònia, Itàlia, Anglaterra, Rússia, els Estats Units i Catalunya. D'aquestes proves van sortir els quatre participants en la final del dimarts, 16 de juliol: Wojciech Myrczek (Polònia), Anastasiya Volokiyina (Rússia), Kenny Wesley (Estats Units) i Paula Grande. El cantant polonès va rebre el primer premi i la concursant russa i el nord-americà van compartir el segon, així que Paula Grande va quedar en tercera posició. “Per a mi el més important ha estat conèixer els altres finalistes i els membres del jurat, entre els quals també hi havia el cubà Ylian Cañizares. I ha estat un gran aprenentatge, perquè havíem de preparar les cançons amb els músics del concurs en molt poc temps”. A la semifinal, Grande va cantar Nica's dream i In a sentimental mood, i a la final, Don't get around much anymore, Stormy weather i Just squeeze me; en resum, moltes referències a Duke Ellington i el jazz clàssic.

Paula Grande, que actuarà el 30 d'agost al festival Acústica de Figueres, està preparant el seu primer paper en un musical. Serà Sister Act, basat en la popular comèdia conventual de Whoopi Goldberg, i s'estrenarà a l'octubre a Eivissa, amb la perspectiva que més endavant arribi a la península.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.