cultura

Crítica

cinema

Al final de l'escapada

Les idees que articula la pel·lícula són clares des del primer moment. Una casa en Còrcega explica la història d'una noia belga, de la zona industrial de Charleroi, que es troba a l'atur i que un dia rep en herència una vella casa familiar a Còrsega que era propietat de la seva àvia. A partir d'aquí, la pel·lícula ofereix poques sorpreses. La noia se sentirà atreta pel paisatge de la muntanya, coneixerà un pastor del qual se sentirà enamorada i voldrà trencar amb el seu passat familiar per refer la seva vida. A l'òpera prima de Pierre Duculot, tot és extremament simple, fins i tot, massa simple.

La pel·lícula vol plantejar una clara oposició entre un món en crisi, marcat per la disciplina del treball, els vells secrets de família, les tensions interpersonals, i un món rural en què tot sembla més harmònic, en què el temps passa a una altra velocitat i en què les oportunitats no neixen de les grans coses sinó dels petits moments que ofereix la vida quotidiana. Pierre Duculot és molt maniqueu en els seus plantejaments i des dels primers moments ens queda clar que sobretot ens trobem amb una pel·lícula que mostra el gran amor per la muntanya i per un territori poc vist al cinema com Còrsega.

Probablement el problema de la pel·lícula no és cap més que el d'intentar donar més pes al guió, més consistència als personatges, més intensitat al que passa. És cert que hi ha una curiosa història d'amor que té bons moments, que a mesura que la pel·lícula avança sorgeix un vell secret familiar i que el trajecte de la protagonista és un retrobament interior en la part més amagada d'ella mateixa. De totes maneres, allò que dona un cert interès a aquesta discreta pel·lícula no és la seva previsible trama, ni les solucions que adopta, sinó l'amor a un paisatge i la forma com ens transmet la seva bellesa. Probablement els millors moments són els que mostren la protagonista, Christina, quan puja sola a la cabanya del pastor i es perd enmig de les muntanyes. També cal remarcar que l'actriu protagonista, Chistelle Cornil, captiva des del primer moment.

Una casa en Córcega
Director: Pierre Duculot. Int.: Christelle Cornil, François Vincentelli
Bèlgica-França, 2011


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Una casa en Córcega

«Una casa en Córcega»

Gènere: Drama
Direcció: Pierre Duculot.
Intèrprets: Christelle Cornil, François Vincentelli.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]

Publicat a

Cultura

Mor Manuel Belmonte, poeta i escriptor terrassenc

cultura

Acaba la restauració dels històrics quatre tinglados del moll Oriental del Port

BARCELONA
MÚSICA

Núria Feliu, homenatjada al Palau de la Música

BARCELONA
premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona