cultura

Inaugurada a Vinaròs la portada de la casa Febrer de la Torre

Alumnes de l'Escola Municipal d'Art realitzaran una rèplica de l'escut nobiliari, que es col·locarà en la part superior de l'arcada

La reconstrucció de l'antiga portada de la casa pairal dels Febrer de la Torre ja es pot veure a l'avinguda del mateix nom . Ha quedat inaugurada en un acte que va comptar amb la presència d'Antonio Febrer i Bertran, actual representant de la Casa Febrer de la Torre.

L'actuació s'emmarca dins dels actes organitzats per l'Associació Cultural Amics de Vinaròs, en l'Any Febrer de la Torre, que commemora el 300 aniversari del naixement de Pasqual Febrer de la Torre i que ha servit per recordar la importància d'aquesta família que va contribuir al desenvolupament econòmic de Vinaròs , sobretot al llarg els segles XVIII i XIX, participant en fites com la construcció del port.

La portada s'ha pogut recuperar gràcies a la conservació, en dependències municipals, de les pedres que composaven l'entrada de l'antiga casa —situada al carrer Socors, a l'espai que ara ocupa el Col·legi Consolació—.

Com a primera actuació, les pedres es van netejar a pressió, ja que es trobaven molt deteriorades. Posteriorment , es va dissenyar una estructura metàl·lica per a sustentar l'arcada i es va procedir a un pre-muntatge en taller, a causa de la dificultat d'alçar l'estructura in situ . Un cop ja muntada, es va col·locar en l'espai destinat i es va recobrir amb revestiments i colors buscant assemblar-se el més possible a l'original. En total, l'arcada té una alçada de 6 metres.

Aquests treballs s'inclouen en els serveis contractats a l'empresa concessionària de suport a la Brigada Municipal, pel que no han suposat una inversió extra per al consistori.

De moment, presideix l'arcada una infografia en la qual es pot veure l'escut nobiliari de la família Febrer de la Torre i, posteriorment, s'instal·larà una rèplica de l'escut, que elaboraran alumnes de l'Escola d' Art i que tindrà il·luminació especial .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona