Quim Monzó apadrina el festival de nous talents musicals Emergència de Maçanet de Cabrenys

L'escriptor Quim Monzó farà divendres 21 d'agost el pregó inaugural del primer festival de nous talents musicals Emergència de Maçanet de Cabrenys. L'associació cultural i juvenil sense ànim de lucre Barra d'en Rotllan ha organitzat aquest festival, amb què «es pretén ajudar nous talents musicals a començar o a consolidar la seva carrera musical». El festival, dirigit per Ernest Ollero, comparteix part del seu equip amb el del festival d'art contemporani Maçart, celebrat fa pocs dies.

El festival es va posar en marxa a principi d'any, amb l'obertura d'una convocatòria per a músics de diversos estils, a través de diverses xarxes socials d'internet. «Vam tenir una allau de correus i la direcció del festival ha fet una selecció àmplia i variada de música de diferents estils: des de sevillanes fins a rock dur i heavy», diuen els organitzadors.

El festival Emergència neix amb el suport d'un ampli grup de patrocinadors, entre els quals hi ha discogràfiques com ara Music Bus i promotores de concerts com per exemple Promo Arts Music, les quals podran veure els grups en directe i potser donar una oportunitat a alguns d'aquests nous talents emergents que es mostraran a Maçanet de Cabrenys.

Divendres 21, després del pregó de Quim Monzó (22.30 h), tindrà lloc el concert dramatitzat Cançons per a un nou món, de la companyia Bohèmia's (23.00 h). A partir de la mitjanit, actuaran el trio barceloní de pop Domiti, el grup toledà Ara Musa Honra i Salvarez, i també el nou projecte de Silvia Álvarez, que, després de desenvolupar part de la seva carrera a Miami i Llatinoamèrica, ara torna amb el disc Si la vida te deja en cueros vístete despacio, amb el seu so «medillatí», és a dir, una fusió de ritmes llatins amb arrels mediterrànies.

La programació del dissabte 22 s'obrirà amb el trio de piano, violí i flauta travessera Underground Music, i després es faran tallers d'instruments a càrrec d'Olga Tudela. La cançó d'autor de Cats from Cat i les sevillanes d'Aires de Lebrija donaran pas a un concert de rock amb Artmònix, Distorsión 50 i Cuenta Atrás. El diumenge hi haurà cant a cappella amb Coda, un laboratori de cant maçanetenc amb Anna Valldeneu, un concert de guitarra i ball d'envelat amb No Problemo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona