Sorpresa a les excavacions dels Banys de la Reina de Calp

Una nova canalització de les termes obre la porta a noves interpretacions arqueològiques

Les excavacions portades a terme durant el mes d'agost pels joves participants en el Camp Internacional de Treball Voluntari Juvenil del jaciment dels Banys de la Reina, han revelat novetats interessants tal i com ha posat de manifest l'arqueòloga Anna Ronda, a l'acte de cloenda de l'esmentat campus.

Tot i que els treballs no van aconseguir treure a la llum el canal d'unió de les termes amb la vivenda del segle IV, de l'esmentat jaciment, ha pogut demostrar-se que aquesta estructura de comunicació resulta bastant més complexa del que es preveia i consta de tres fases successives de construcció.

La Casa de la Cultura ha estat el lloc en que s'ha celebrat aquest acte de cloenda del campus i, on l'alcalde la vila, Joaquim Tur, ha agraït personalment als joves la seua dedicació a les tasques de recuperació de la memòria històrica dels calpins i calpines. Per la seua banda, Anna Ronda i Alícia Luján, han destacat la qualitat humana del grup i els han convidat a repetir aquesta experiència durant el proper any.

Les responsables dels treballs de descoberta dels Banys de la Reina, pensaven que enguany es podria treure a la llum pública aquesta connexió de les termes amb la vivenda del segle IV, però no ha estat possible, degut a la duració limitada de la campanya, qüestió aquesta que no ha permès concloure l'objectiu. No obstant això, la tasca desenvolupada pel grup d'estudiants, ha permès conèixer algunes novetats significatives consistent en la descoberta d'un segon canal de comunicació que posa de relleu que la connexió prevista esdevé molt més complexa del que es pensava. Aquesta descoberta obre un camp molt més ampli sobre les hipòtesis de les termes, la seua incidència en la vida calpina d'aleshores i dels segles posteriors. De fet, segons les troballes realitzades fins ara, es pot concloure que a la zona ha hagut activitat des d'abans del segle II de la nostra Era, fins al segle XIV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.