cultura

música

Un Gospel Viu més ‘funky' porta ‘Smile' al Black Music

Dissabte a l'Auditori de Girona hi presentarà aquest quart disc, en un espectacle batejat amb el prometedor ‘Non stop gospel'

Els onze temes s'han enregistrat als Estudis 5Grama, de Girona

A Moisès Sala li agrada descriure el gospel com la “fotografia musical d'un somriure”. És, doncs, il·lustratiu que el nou treball discogràfic de The Gospel Viu Choir, que ell dirigeix, es tituli precisament Smile (‘somriu', en anglès). Una expressió gestual que delata un estat, l'alegria, molt propi d'aquest estil musical que practica aquesta formació amb dotze anys d'experiència i que es prodiga omplint platees a tot arreu on actua.

Amb la recent publicació d'aquest disc, el quart de la seva carrera –enregistrat als Estudis 5Grama, de Girona–, han tornat a fer bullir les xarxes socials. Un xup-xup que s'ha traduït en un èxit aclaparador en la seva primera presentació, fa uns dies, en el concert que van oferir a Torroella de Montgrí –l'Espai Ter es va omplir de gom a gom– i que es preveu que es repeteixi en la pròxima actuació, prevista per aquest dissabte, 22 de març (a les 21 h), a l'Auditori de Girona dins el marc del Black Music Festival, per a la qual queden ben poques entrades.

A Girona –“on ens sentim com a casa”, en paraules de Sala– desplegaran tot el seu potencial per presentar el que és el seu disc més arriscat. També el més ambiciós, ja que marca un punt d'inflexió en la trajectòria musical de la formació. Smile és una aposta pel gospel urbà actual, eminentment americà, “marcat per un ritme intens, elèctric i molt funky”, com bé remarca el director. Els onze temes que el componen no tenen res a envejar al que es fa a la meca del gospel i eleven el nivell a aquells estàndards.

I si al disc d'estudi han intentat que les interpretacions enregistrades s'acostin al màxim a les sensacions que s'experimenten en un concert en viu, en directe tot indica que el termòmetre d'emocions es pot disparar amb l'espectacle que agrupa aquestes noves cançons i que han titulat Non stop gospel. Que no pari la música!

Tallers participatius

Una altra de les facetes que acompanyen The Gospel Viu Choir són els tallers de gospel que imparteix Moisès Sala. Al Black Music Festival ja són tot un clàssic. Un any més n'ofereix en el marc del festival, concretament tres, per als quals pràcticament no queda cap de les 150 places. Per participar-hi no cal tenir coneixements musicals ni una bona veu, només ganes de cantar i, sobretot, de passar una bona estona. Tots els alumnes del taller actuaran al final del concert de The Gospel Viu Choir interpretant diversos temes conjuntament. I és que no cal anar a la tele per ser famós un dia.

LA XIFRA

78
membres componen The Gospel Viu Choir, 25 dels quals provenen de les comarques gironines.

LES DATES

2004
debuten cantant al monestir de Santa Maria de Ripoll; acaben de publicar el quart disc.
2002
neix aquest projecte, que engloba la coral com a base però que es perllonga amb tallers i la solidaritat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona