cultura

La crònica

Que no soni el despertador

Blaumut, un dels grups revelació del panorama musical català, ha crescut amb la incorporació del contrabaixista Manuel Krapovickas per formar aquest quintet que fa la Gira de Teatres 2014. Van actuar dissabte a la nit a Girona en el marc del Festival Strenes, que aquesta setmana encara la triomfal recta final. El grup format per Xavi de la Iglesia (veu i guitarra), Vassil Lambrinov (violí), Oriol Aymat (violoncel) i Manel Pedrós (bateria) va tornar a l'escenari on l'any passat van recollir el Premi Enderrock 2012 a la millor cançó per votació popular, Pa amb oli i sal (la del xiulet, per entendre'ns). I novament, van triomfar.

Pletòrics, amb un públic entregat –i quina passió que desprenen els seus fans!–, els Blaumut van presentar el que fins ara continua sent el seu únic disc al mercat, El turista. Quan el despertador va sonar, van obrir amb Les 7 i quart, per anar repassant una per una les 12 cançons de l'àlbum. Evidentment, no hi van faltar els seus dos grans èxits, Pa amb oli i sal –que van repetir per cloure el concert amb tot el públic dempeus– i Bicicletes, que es va fer esperar més ja que resta integrada amb els bisos finals.

Com a novetats, van destacar les interpretacions blaumutejades, per aquesta fusió sonora inconfusible amb predomini de cordes, d'una versió del Coral·lí d'Adrià Puntí –que ja van interpretar per la marató de TV3– i Volcano, de Damien Rice. Els moments en què van sonar el Preludi a la cirera, un solo d'Oriol Aymat al violoncel, el poema de Dolors Miquel recitat pel bateria Manel Padrós també van ser molt aplaudits, com I beg your pardon, cançó que parteix d'un poema de Salvador Espriu i que bé va merèixer el premi Cerverí 2013. Un dels moments més vibrants de la nit va ser quan van avançar un tema nou que apareixerà al seu segon àlbum i que porta per títol Previsions d'acostament. És una cançó més rockera que va aixecar els ànims després d'un parell de temes més tranquils.

L'actuació d'abans d'ahir va tornar a demostrar que Blaumut té corda per estona i que el despertador d'aquest somni que viuen pot esperar a sonar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Plataforma per la Llengua homenatjarà els seus socis en els onzens premis Martí Gasull

barcelona
PATRIMONI

Enllestida amb èxit la fosa de la nova campana ‘Carme’ de Mataró

MATARÓ
Crònica

Guillem Gisbert, la primera masurca

música

‘Eufòria’ torna al palau Sant Jordi el 30 de juny amb un doble concert

Barcelona
música

Lluís Figueras & The Demons estrena el videoclip de ‘Lagarto Lagarto’

girona
CÒMIC

La il·lustradora Marika Vila guanya el Gran Premi Comic Barcelona

Barcelona
Crítica

Sara Blanch, l’estima d’un cant

festival

A Morella reflexionen sobre el poder dels algoritmes

Morella
cinema

Kristen Stewart protagonitzarà la nova pel·lícula d’Albert Serra

barcelona