cultura

audiovisual

Antoni Martí presenta una nova obra on conflueixen els paisatges humans

‘Aiguabarreig' es compon de vint peces audiovisuals curtes on les imatges documentals flirtegen amb la poesia

S'estrena divendres a la Bisbal

L'aiguabarreig és aquell lloc on conflueixen les aigües de dos rius; el conflent on dues forces de la natura es fusionen. Aiguabarreig és també el títol escollit per a la nova proposta audiovisual que uneix el talent del cineasta Antoni Martí i Dolors Fuster (al capdavant de la històrica Videoplay) i la creació de les dissenyadores gràfiques Marina i Sílvia Yxart (La Vinagreta). Una barreja de sensibilitats artístiques que ha donat com a resultat una vintena de peces –d'un a tres minuts– que vol ser, en paraules dels seus creadors, “un viatge extrasensorial i poètic on la imatge, la paraula i el so juguen a través del muntatge per interactuar amb l'espectador de la mateixa manera que ho fa la literatura”.

Antoni Martí, cineasta prolífic com cap altre, torna a oferir una mirada lúcida al nostre entorn paisatgístic natural i humà a través d'aquest reguitzell de peces minimalistes, autèntics haikus visuals en què cap s'assembla a l'altre, però en què tots tenen com a punt en comú la voluntat de captar l'ànima d'allò intangible. Contemplatives, evocatives, reflexives... totes elles donen peu a interpretacions obertes i formen un mosaic que va des d'un poema –la visualització del Llampec de Narcís Comadira– fins a un poeta –Josep Palau i Fabra recitant La sabata–, passant per un paisatge –la fageda de l'Albera de Tardor– a un artista –Modest Cuixart reflexionant sobre l'art al seu estudi a mitjan anys vuitanta–. Les imatges provenen del fons de Videoplay i s'han espigolat per donar-los una altra dimensió creativa. Per això, més que d'un compendi, a Antoni Martí li agrada parlar d'un “mosaic de la feina feta”.

Aiguabarreig s'estrenarà divendres al Mundial de la Bisbal d'Empordà (22 h) i es projectarà seguidament dissabte al Cinema Montgrí de Torroella (19 h) i el 25 d'abril a la sala Galà de Cassà de la Selva (21 h). Està editat en DVD i es pot comprar a llibreries o a través de www.videoplay.info.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic