Teatre

agenda d'autor / j.b

Benet i Jornet, als darrers ‘Encontros'
L'impulsor dels Encontros al Born Centre Cultural, Joaquim Armengol, va demanar a Josep Maria Benet i Jornet que escrivís una trobada entre tres grans del teatre català. Serafí Pitarra, Àngel Guimerà i Margarida Xirgu. Aquest diumenge es tanca aquesta lectura dramatitzada que interpreten Oriol Genís, Mercè Arànega i Xavier Albertí, respectivament. L'escriptor portuguès Hélder Costa va imaginar un cicle de converses entre personatges universals de diferents èpoques. Un punt dramatúrgic lúcid i lúdic alhora. Si l'any passat, aquest cicle va etrenar-se al Círcol Maldà, enguany ha saltat al Born CC que es coproductor. Patrocina La Cámara de Comercio Hispano-Portuguesa i té la col·laboracióde l'Institut Camoes.
Encontros, amb Benet i Jornet
Born CC
Intèrprets: Oriol Genís, Mercè Arànega i Xavier Albertí
Lloc i dia: Al Born CC, aquest diumenge a partir de les 20 hores
Carregar piles en la infància nostàlgica
Marc Artigau feia temps que perseguia construir un espectacle amb retalls d'infància. És una conseqüència d'haver col·laborat en l'ajudantia de direcció de PPP (un treball de Xavier Albertí sobre Pier Paolo Passolini). Més tard, també ha conviscut amb les aventis de Marsé, tot i que no apareguin en aquest quadre. Aquellos días azules remet a un vers de Gil de Biedma en què recorda amb nostàlgia la infància. Artigau adverteix que hi ha una certa atracció per aquelles dates però tampoc es vol renunciar al viure d'avui, a la satisfacció de créixer.
AQUELLOS DÍAS AZULES
Marc Artigau
Direcció: Marc Artigau
Intèrprets: Robert González, Jordi Llovet i Joan Solé
Lloc i dia: Fins al 8 de juny al Círcol Maldà.
Encant lúdic i emocional a l'abisme
Un petit accident lleu i fortuït, com és relliscar en un pas de vianants mullat de pluja, provoca un gir en la vida d'un home gris. Ho explica de viva veu aquest antiheroi, acompanyat d'uns amics músics que no han sabut dir que no a la seva dèria. Durant l'explicació el públic anirà descobrint la profunditat d'aquest personatge, enamorat de l'abisme i humà fins a la medul·la. Els músics són un coixí imprescindible, amb els seus instruments i les seves mirades. És la darrera funció dels finalistes del premi BBVA, que destaca treballs professionals escènics.
EQUILIBRISTES
Farrés Brothers + Amants de Lulú
Direcció i dramatúrgia: Jordi Palet i Puig
Intèrprets: Pep Farrés (actor), Pep Massana (violí), Adrià Bonjoch (guitarra), Pep Coca (contrabaix)
Lloc i dia: Avui, 20.30 a l'Auditori de Calldetenes
CA NOSTRA
Fundació Romea
Dilluns es presenta la lectura dramatitzada Ca Nostra, a càrrec d'Aina Segura, Lina Terrassa, Colau Cortès, Pedro Horrach, Aina Cortès, Alexandra Muñoz, Antoni Bonet, Jaume Fuster, Miquel Fullana, Llorenç Cloquell, Pedro Victory, Joan Carles Bestard. En col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats del Govern de les Illes Balears. La lectura, dirigida per Carles Canut, ja es va poder veure la setmana passada al Principal de Palma.
Lloc i dia: Dilluns, 26 de maig (20 h) al Teatre Romea (Hospital, 51).
EN EBULLICIÓ
La Central del Circ
En Ebullició és la Mostra de Companyies Residents que La Central del Circ organitza de forma bianual. Neix arran d'una posada en comú dels exercicis dirigida per Matías Marré, Spela Vodeb i Sol Vázquez d'Atempo Circ, una companyia especialitzada en la recerca de noves formes de creació i intercanvi artístic. Aquest cop es pretén trencar els lligams físics i estètics per explorar nous territoris. Amb 16 artistes a escena i la col·laboració musical de Javier Gamazo (actor i director musical de diversos muntatges de Calixto Bieito).
Lloc i dia: Dissabte, 24 de maig (20.30 h) a la Central del Circ. A partir de les 18 h, taller en família. Cal inscripció prèvia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal