Cinema Critica

Estrena

Bernat Salvà

Fronteres difuminades

El cinema independent nord-americà és un territori més atent als canvis socials i més propici per explorar nous camins per explicar-los. El Festival de Sitges, que reivindica la capacitat innovadora del gènere fantàstic, ha seleccionat per a la pròxima edició ni més ni menys que 15 pel·lícules de Sundance, el santuari del cinema indy.

Un plan pefecto data del 2011 i no va anar ni a Sitges ni a Sundance, però és un bon exemple de com s'aborda un altre gènere, la comèdia romàntica, des dels paràmetres del cinema indy: es prioritzen el guió i els personatges, els diàlegs són enginyosos, els models socials que planteja són més alternatius que al cinema de gran pressupost i no hi ha grans estrelles. Podríem dir el mateix de 500 días juntos o Buscando un beso de medianoche, però formalment són més agosarades que la pel·lícula de Jennifer Westfeldt.

Guionista i actriu de Besando a Jessica Stein, habitual de les sèries televisives (ha aparegut a 24 i Anatomía de Grey), Jennifer Westfeldt capitalitza els crèdits d'Un plan perfecto assumint les funcions de directora, guionista i actriu principal. Hi interpreta una dona de classe mitjana que vol ser mare i planteja a un vell amic tenir un fill i compartir-ne la custòdia sense estar enamorats ni viure junts. “No crec que sigui necessàriament una mala idea –va explicar la cineasta a la premsa –. En realitat, he conegut un munt de models familiars alternatius, i n'hi ha que funcionen molt bé. Hi ha maneres pitjors de portar un nen al món que fer-ho amb algú que has conegut durant 20 anys.”

Jennifer Westfeldt no és mare, i capta amb humor i lucidesa els efectes devastadors (o no) que pot tenir la paternitat en les parelles i els amics. “Jo volia que la història fos realment sobre la dinàmica d'un grup d'amics i com el fet de ser mare o pare, i a més d'una manera tan alternativa, canvia les amistats i les relacions amoroses.” Adam Scott és l'altre protagonista, l'amic i pare de la criatura, i dos actors coneguts (Megan Fox i Edward Burns) els acompanyen en el repartiment i provoquen la previsible gelosia que afectarà la parella d'amics-pares. Perquè la pel·lícula tracta també del que era el tema d'un clàssic de la comèdia romàntica, Quan en Harry va trobar la Sally: la frontera difuminada que separa amistat i amor entre un home i una dona.

Un plan perfecto (amigos con hijos)
Friends with Kids
Direcció: Jennifer Westfeldt Intèrprets: Jennifer Westfeldt, Adam Scott, Megan Fox, Kirsten Wiig, Edward Burns Gènere: comèdia romàntica Any: EUA, 2011


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Un plan perfecto (Amigos con hijos)

«Un plan perfecto (Amigos con hijos)»

Gènere: Comèdia
Direcció: Jennifer Westfeldt.
Intèrprets: Adam Scott, Jennifer Westfeldt, Jon Hamm, Maya Rudolph.
Valoració crítica: [ep] [ep] [ep] [eb]
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic