cultura

Ballar prop del mar

La primera edició del Barcelona Beach Festival arriba a la platja de la Pau amb un cartell liderat pels tres referents del ‘house' europeu

Més de vint mil persones ompliran la platja, que estarà totalment acordonada

Enmig d'un estiu plagat de festivals de música arreu del territori, el Barcelona Beach Festival entra per la porta gran amb una proposta diferent: un macrofestival a la platja amb un cartell encapçalat pels tres discjòqueis més cotitzats del moment: David Guetta, Avicii i Steve Angello. Fins ara, l'oferta musical del house i l'electrònica a l'estiu es concentrava a Eivissa, però el nou festival vol fer-se un lloc en el panorama europeu sota el paraigua de la marca Barcelona.

Tots tres tenen un públic consolidat però avui serà el primer cop que actuaran junts. Els acompanya la millor collita espanyola del gènere, amb Juan Magan al capdavant; el resident d'Amnèsia, Oliver Schmitz, i els punxadiscos líders de les nits catalanes, Marsal Ventura i Àlex de Guirior. Al darrere d'un xou tan ambiciós hi ha Pino Sagliocco, històric productor de les gires de Michael Jackson, Madonna o The Rolling Stones a Espanya. Des de la productora Live Nation, Edu Möller explica que ja s'han venut “més de vint mil entrades” a un preu que s'ha anat elevant progressivament, dels 36 als 71 euros. Gent jove d'arreu d'Espanya que potser busca un format més proper i assequible de la festa de l'electrònica europea per excel·lència, el Tomorro·land, que se celebra aquest cap de setmana a Bèlgica i on també actuaran Avicii, Guetta i Angelo.

Dispositiu a punt

El Barcelona Beach Festival es farà a la platja de la Pau de Sant Adrià de Besòs, un dels indrets més verges del litoral del Barcelonès, situada entre el Port Fòrum i la desembocadura del riu Besòs. És el primer cop que la platja, creada el 2004 arran de la construcció del port, és el marc d'un esdeveniment multitudinari d'aquestes dimensions. És per això que des de l'Ajuntament del municipi s'ha volgut posar un accent especial en el dispositiu de neteja per mirar que l'esdeveniment afecti el mínim possible l'entorn. “Hem estat treballant de manera coordinada amb els organitzadors del concert perquè l'espai no n'experimenti les conseqüències”, explica la regidora d'Urbanisme de Sant Adrià, Ruth Soto, que afegeix que la promotora té tots els permisos necessaris i que s'ha dissenyat un pla amb la participació de tots els cossos de seguretat implicats per garantir el bon funcionament de la festa. Soto està convençuda que es tracta d'un esdeveniment que “pot donar una projecció positiva de Sant Adrià”. El dispositiu es començarà a desplegar al llarg d'aquest matí i, a partir de dos quarts de tres de la tarda, quedarà tancat l'accés a la platja i el parc de la Pau. El recinte del concert estarà completament encerclat, també per la banda del mar, on hi haurà llanxes de vigilància privada controlant que ningú es banyi. Els usuaris no podran tornar a accedir a la platja fins diumenge al matí quan s'hagin acabat totes les tasques de neteja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Novetat editorial

Jaume Planas dissecciona la fauna local d’un barri com n’hi ha tants

blanes
Música

Empúries acull un concert de músics exiliats

L’Escala
cultura

L’Arxiu Lafuente de Santander compra la col·lecció d’objectes culinaris d'Antoni Miralda

barcelona
FESTIVAL DE CANES

Jonás Trueba aposta per l’amor

canes
arts escèniques

Catorze finalistes catalans als Max, amb una gala dedicada a Guimerà

barcelona
GIRONA

Unes 700 persones assisteixen al Pati Cultural 2024

GIRONA
patrimoni

Manresa restaura l’escultura dedicada a Josep Anselm Clavé

Manresa
Música

L’Embassa’t atrau 7.600 persones, una xifra rècord pel festival

Sabadell

Identificat el patrimoni natural i arquitectònic a protegir

Polinyà