cultura

Hurricäde publica en vinil ‘Anachronisms'

És el tercer treball i el primer elapé del grup gironí, que va gravar als Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu

Després d'un primer epé de deu polzades, homònim i autoeditat en vinil negre (2008), i de Pariah's Pharos (2011), un segon epé de deu polzades publicat en vinil transparent pel seu propi segell, Saltamarges, i uns asturians residents a Madrid (Caleiah), el trio gironí Hurricäde ha fet el salt al format llarg tradicional i ha publicat el seu primer elapé, Anachronisms, en vinil de 180 grams. Gravat i masteritzat als estudis Ultramarinos Costa Brava de Sant Feliu de Guíxols per Santi i Víctor Garcia, respectivament, Anachronisms ha estat publicat conjuntament per Saltamarges, Caleiah i el segell nord-americà Bridal Horse, que ja va editar en casset Pariah's Pharos.

Com es pot veure, el trio format per Oskar Garcia (guitarra i veu), Gerard Serrano (baix) i Andre Tauber (bateria), que delimita el seu territori sonor entre el punk, el hardcore, l'scream i “una mica de noise”, no és gens amic del CD com a format. Anachronisms sí que està disponible en plataformes digitals com ara Spotify i Bandcamp, perquè “pensem que la cultura ha de ser accessible per a tothom”. Però l'edició en vinil –un format que sempre ha estat reivindicat per l'escena punk i hardcore– està directament adreçada “als amants de la música que els agrada el format físic i el ritual de posar el disc i interactuar amb ell”. “És la diferència –hi afegeixen– entre sentir un disc i escoltar-lo; tot depèn del consum que facis de la música.” Per ser 100% coherents amb el format triat, aquests apassionats del so han gravat el disc amb cinta analògica, i el presenten amb una magnífica portada dissenyada per Xavi Forné (Error!Design). Anachronisms inclou vuit cançons que, en total, no arriben a sumar mitja hora de música d'alta intensitat. “Les durades curtes són habituals en el nostre estil de música. Fins i tot en directe moltes bandes americanes ofereixen concerts de, com a màxim, 30 o 40 minuts de durada”, expliquen els components d'Hurricäde. Parlant dels anacronismes amb què titulen el disc, aclareixen: “Quan vam gravar el disc vam comprovar que algunes de les cançons les havíem fet quatre anys enrere i en canvi altres tenien només alguns dies, i això creava una espècie de joc temporal. En un grup no professional com el nostre és molt difícil que el so d'un disc representi realment el present de la banda.”

Anachronisms és la setena referència de Saltamarges, el segell autogestionari que Hurricäde va crear per donar sortida també a l'obra d'altres grups com ara Tröpical Ice Land, Syberia, Tempano, La Tumba de Nicolas Cage, Please Wait i Allfits.

Hurricäde actuarà divendres vinent a Torrelavega, dissabte a Sant Sebastià i el 15 d'agost al Sant Feliu Fest.

LA FRASE

La cultura ha de ser accessible per a tothom i per això el disc és a internet, però escoltar el vinil és una altra experiència
Hurricäde


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia