cultura

La poesia es fa un lloc al Liberisliber de Besalú, aquest cap de setmana

La fira d'editorials independents incorpora un combat de poetes i inclou la presentació d'obra nova d'Enric Casasses i Víctor Sunyol

La cinquena fira d'editorials independents Liberisliber se celebrarà aquest cap de setmana a Besalú amb un programa potent que poc té a veure amb el modest cartell amb què la iniciativa va arrencar, però sí amb la filosofia inicial de donar veu a les propostes alternatives.

Al mercat pròpiament dit, s'hi han inscrit 37 editorials, la majoria de les quals són catalanes, publiquen en català i es dediquen a la narrativa. D'activitats, se n'han preparat una trentena –distribuïdes per diferents espais del centre, principalment el Prat de Sant Pere–, des de presentacions de llibres fins a recitals, passant per jocs, un taller, una exposició i un tast de vins.

Una de les novetats d'aquesta edició és l'Escaramussa poètica, un combat a força de versos punyents que s'intercanviaran dalt de l'escenari Núria Martínez Vernis, David Caño, Biel Barnils, Lali Ribera, Carlos Terron i Lluís Riera.

L'organitzador, Miquel Àngel Codes, remarca el fet que algunes editorials i alguns autors han escollit Liberisliber per presentar les seves novetats. És el cas de Birnam, de Víctor Sunyol; Intent de comentar-hi. El poema ‘Soleiada' de Joan Maragall, d'Enric Casasses, i Picadura de Barcelona, d'Adrià Pujol. Noms coneguts com ara els del cantautor Cesk Freixas (en la seva condició d'autor de Paraules per a Gaeta, signarà exemplars del llibre), l'actriu Sílvia Bel (que oferirà el recital Victus, del mal que feren aquells soldats), l'escriptor Albert Sánchez Piñol i l'antropòleg Manuel Delgado (tots dos participaran en un debat titulat Els anys en què la política ha tornat a interessar la gent) i el cantautor Joan Colomo, que oferirà un concert, també seran a la fira, que per primer cop disposa del suport econòmic del Ministeri de Cultura i la Diputació, a més de la Generalitat i l'Ajuntament, compromesos amb Liberisliber des de l'inici.

LA XIFRA

37
editorials
majoritàriament catalanes participen en la fira, que té d'escenari principal el Prat de Sant Pere.

El tinent Gonzalo Segura i la seva novel·la

Una de les intervencions més notables programades en la fira Liberisliber serà la de Luis Gonzalo Segura, el tinent de l'exèrcit espanyol apartat del servei per haver escrit Un paso al frente, una novel·la d'èxit en què es posen al descobert diverses irregularitats de l'estament militar, de les quals ell assegura haver estat testimoni. La cita amb el controvertit tinent escriptor és diumenge a dos quarts de dotze al Prat de Sant Pere.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia