Cap Roig i Etnival: aliances sonores

Dues caixes aporten a la fusió el respectiu festival d'estiu a les comarques gironines. Caixa Girona té el Festival Jardins de Cap Roig, un dels més potents de la Costa Brava en pressupost i cartell, tot un esdeveniment social i musical que de vegades ha estat qüestionat: el glamur i el caixet de les seves estrelles rutilants i, en consonància, els preus de les entrades no lliguen gaire amb el que conceptualment s'entén com a obra social o fundació cultural per fer revertir els guanys de l'entitat en la ciutadania. Això sí, com a màquina propagandística Cap Roig és impagable i, juntament amb la Fontana d'Or, constitueix bona part de la imatge pública de l'entitat, a les comarques gironines i més enllà de la Tordera.

A l'altra banda hi ha el Caixa Sabadell Etnival, nascut fa cinc anys com un experiment de risc per part d'una entitat amb poca presència en la societat gironina, però que hi va apostar fort amb un gran festival de músiques ètniques o del món: la fusió i el mestissatge estaven en el millor moment i, per alguna raó, Caixa Sabadell va decidir que Girona era un lloc acollidor per muntar-hi aquest gran aparador festiu. La primera edició va ser un relatiu fracàs, però les quatre següents han anat creixent en públic, capacitat organitzativa i prestigi a mesura que se n'ha anat consolidant la fórmula, i ha acabat sent una enorme revetlla alternativa –i majoritàriament gratuïta– pels volts de Sant Joan. També l'Etnival ha representat una bona campanya d'imatge per a Caixa Sabadell, en aquest cas més enfocada a un públic jove. Per programació i filosofia, per audiència potencial, fins i tot per dates, mai coincidents entre els dos festivals, Cap Roig i l'Etnival podrien conviure perfectament en el marc d'aquesta gran caixa que neix ara. Una altra cosa és que, en temps de crisi i de fusions, interessi mantenir dos festivals per promocionar una sola cosa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA