Llibres

ciència

David Bueno i Torrens

Com som i com actuem

Un dels camps de recerca més aplaudits i alhora controvertits és el del comportament humà. És fascinant saber per què som com som i actuem com actuem, però al mateix temps no tothom troba agradable adonar-se que, darrere els nostres comportaments també hi ha una important dosi de genètica i de cablejats neuronals. En les últimes dècades, el coneixement sobre el comportament humà ha experimentat un important salt qualitatiu, gràcies, principalment, als avenços en neurociència cognitiva. Sovint, però, aquests descobriments no traspassen les fronteres dels laboratoris científics, si no és que són prou espectaculars perquè la premsa en parli o algun expert es decideix a divulgar-los. Això és el que ha fet en Josep Marco a El nen que mira la Lluna, un llibre que, segons diu el subtítol, és “un recorregut per la psicologia i la neurociència cognitiva”. Marco és llicenciat en ciències físiques i en psicologia, doctor en neurociències i professor de psicologia a la UB.

El fil conductor del llibre és el dia a dia dels tres fills de l'autor, que aprofita la seva capacitat de sorprendre's de la realitat i de formular-se preguntes per explicar-nos alguns descobriments científics que ens permeten entendre com som i com actuem: què passa al cervell quan guanyem, com percebem l'entorn, com els anuncis condicionen les nostres decisions, per què recordem unes coses i n'oblidem d'altres...

És un llibre escrit amb gran habilitat narrativa, que aconsegueix acostar de manera brillant aquests coneixements al públic no especialitzat, de manera rigorosa i amena, i que ha delectat qui signa aquesta ressenya, amb l'agreujant que precisament treballa també en temes relacionats amb el comportament humà des de la genètica i la neurociència cognitiva. No us penedireu de llegir-lo.

El nen que mira la Lluna
Josep Marco
Editorial: Ensiola Muro, 2014 Pàgines: 284 Preu: 18 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS

Un renovat Aplec de la Salut reviu la llegenda de la pesta

SABADELL
TEATRE

Chévere incorpora llenguatge per a sords i cecs a ‘Helen Keller: a muller marabilla’

BARCELONA
J.M. Codina Tobias
Novel·lista

“La felicitat fa basarda perquè mena cap a una sensació de buit”

Barcelona
música

Un infart acaba amb Steve Albini, monument del rock alternatiu

girona
Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona