cultura

Crònica

circ

Aventura en el pèndol de la mort

Si hem de fer cas del volum dels crits del públic, el veneçolà Agostino Maltese va ser dijous el gran triomfador de la inauguració del Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres , l'espectacle Blau que es repetirà avui en tres funcions, a la gran vela amb 360 graus de visió perfecta, que ha estrenat aquest any el festival dirigit i presentat per Genís Matabosch.

El jove Maltese va obrir la segona part amb el pèndol de la mort, un aparell metàl·lic enorme i basculant, sobre el qual l'artista corria, saltava i gairebé volava com un fugitiu de ciència-ficció sense efectes especials, a una velocitat de vertigen, creant una genuïna sensació de risc.

També van ser molt espectaculars els dos primers números de la vetllada: les cintes aèries dels russos Rubtsova & D. Efremkin, amb unes coreografies tan elegants com arriscades, mereixedores de la primera gran ovació de la nit, aviat superada en intensitat per la que va rebre la parella nord-coreana del Circ Nacional de Pyongyang, quan va culminar el seu número de perxa i malabars amb dos bàsquets fets amb els peus que a l'NBA no poden ni somiar. Després d'una entrada tan rotunda, no ho tenia fàcil el mag figuerenc Raul Black, amb un número de grans il·lusions al voltant d'un artefacte enorme: una trama confusa d'aparicions vampíriques.

El pallasso xilè Matute, amb un parell d'entrades còmiques molt participatives, va deixar tan bon gust de boca com els seus compatriotes, els memorables Caluga, ara fa dos anys. La primera part es va completar amb la sensualitat del duet femení ucraïnès de pole dance Essence, els equilibris sobre el corró aeri de l'argentí Jonatan Riquelme i el número de volteig eqüestre de la troupe russa Muratov, precedida per una defensa apassionada de la presència dels cavalls en el circ, a càrrec de Matabosch.

A la segona part de l'espectacle Blau es van succeir els equilibris del napoleònic Imperator, els accelerats malabars amb pilotes rebotades de l'etíop Yohanes Shbru, el romàntic número de corda aèria del xinès Duo Wuhan i, com a gran cloenda, la banda russa dels Watch Dogs i els seus estratosfèrics salts amb la bàscula, inclòs un quíntuple mortal: la quinta essència del circ etern que defensa el festival figuerenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.