cultura

Immortal Christopher Lee

L'actor anglès, de 93 anys, mor després de rodar 280 títols i fer papers com els de Dràcula, Sàruman i el comte Dooku

Imprescindible en qualsevol antologia dels malvats del cinema, amb personatges com el comte Dràcula, el mag Sàruman (El Senyor dels Anells) o el comte Dooku (Star Wars), Christopher Lee (Londres, 1922) no ha fet honor al vampir immortal que el va fer famós: diumenge va morir en un hospital de Londres, on va ingressar per problemes respiratoris poc abans de complir 93 anys, el 27 de maig. Entre el 1946, que va debutar a la sèrie televisiva Kaleidoscope, i el 2014, que va protagonitzar la pel·lícula Angels in Notting Hill, Christopher Lee va treballar en 280 films i produccions televisives, xifra que el situa com el segon actor més prolífic de la història, darrere de Rod Steiger.

El rotatiu Daily Telegraph va fer pública ahir la notícia de la seva mort. L'anunci es va retardar a petició de la seva dona, que primer volia avisar tota la família. Christopher Lee estava casat des del 1961 amb l'ex-model danesa Birgit Kroencke.

Nascut el 27 de maig de 1922 en una família acomodada del barri de Belgravia (Londres), Lee va encarnar el comte Dràcula en vuit ocasions entre els anys cinquanta i seixanta per a la mítica productora Hammer. El seu físic imponent, amb 1,93 metres d'alçada, ulls negres, celles gruixudes, mans llargues i fines, i veu profunda, van encaminar la seva carrera cap al costat fosc. Als papers esmentats s'hi d'afegir Frankenstein, Fu Manxú (en una ocasió, el 1969, sota la direcció de Jesús Franco), Rasputín i Scaramanga, l'enemic de James Bond a L'home de la pistola d'or (1974).

Però una carrera amb 280 papers dóna per a molt, i, lògicament, també es va alinear al costat del bé. Sota la direcció de Billy Wilder, per exemple, va interpretar a La vida privada de Sherlock Holmes (1970) el germà del famós detectiu, Mycroft Holmes.

A partir del 2001, amb 79 anys, va fer alguns dels seus films més populars: Peter Jackson el va triar per encarnar el mag Sàruman en la trilogia El Senyor dels Anells, i George Lucas el va armar amb una espasa làser vermella en dos films de la nova trilogia de Star Wars. Lee simbolitza com cap altre actor el trànsit de la sèrie B a les superproduccions. De fet, tot el cinema va fer aquest canvi, i les mateixes històries es van tornar a narrar amb més mitjans i estrelles ben pagades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia