cultura

Rècord de ‘Jurassic World' amb 511 milions

La quarta entrega de Jurassic Park, estrenada 22 anys després del film original de Steven Spielberg, ha aconseguit una taquilla mundial de 511 milions de dòlars (453 milions d'euros) durant el seu primer cap de setmana d'exhibició. Coproduïda per Steven Spielberg, dirigida per Colin Trevorrow i protagonitzada per Chris Pratt i Bryce Dallas Howard, la pel·lícula ha aconseguit posar-se al capdamunt del rànquing de recaptació dels 66 països on s'ha estrenat.

Les xifres inicials fan preveure que superarà de bon tros els 1.000 milions de dòlars de taquilla, fita aconseguida només per 21 produccions de Hollywood. El rècord absolut de taquilla acumulada el té Avatar, molt lluny de la resta, amb 2.788 milions de dòlars, seguida per Titanic, amb 2.176 milions.

Tot i el rècord mundial, Jurassic World no ha estat la pel·lícula més vista aquest any a l'Estat espanyol el primer cap de setmana: ha aconseguit uns 6,5 milions d'euros (uns 957.000 espectadors), xifra superada per Cincuenta sombras de Grey, amb 7,4 milions d'euros. Tampoc als Estats Units, amb 204,6 milions de dòlars, ha estat la més vista els primers dies, superada per Los Vengadores: la era de Ultrón. El film mostra el parc ple de visitants que admiren els dinosaures, però un d'ells s'escapa i sembra el pànic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.