cultura

Crítica

I.M

La màfia i l'FBI

Fa uns anys, els periodistes de la redacció del Boston Globe, Dick Lehr i Gerard O Neill, van publicar un llibre d'investigació periodística titulat Black mass que explicava com els membres de l'FBI van establir contacte amb un agent de la màfia irlandesa per tal que es convertís en confident de la policia i els ajudés a netejar la costa sud de Boston del pes de la màfia italiana. L'aliança entre el mafiós Whitney Bulger i l'agent més corrupte de la història de l'FBI a Boston, John Connelly, va complicar tant les coses que va generar una onada de violència i l'augment del tràfic d'heroïna a la zona. L'FBI no va poder netejar mai la situació, entre altres coses perquè el germà de Bulger estava considerat com el congressista amb més alta reputació de l'estat de Massachusetts.

Aquests fets, que van inspirar alguns elements d'Infiltrados, de Martin Scorsese, han servit al cineasta Scott Cooper –Corazón rebelde– per recrear el fosc univers de corrupció dels anys setanta. Black mass té tots els elements per poder-se convertir en una bona pel·lícula de gàngsters, però desgraciadament és a mig camí de les seves pretensions. La posada en escena resulta excessivament mecànica i no acaba de funcionar. No hi ha una emoció clara, ni força en la descripció d'uns personatges que acaben resultant un pèl caricaturescos. El problema principal rau, però, en la interpretació de Johnny Deep, la transfiguració del qual en el mafiós Whitney Bulger té alguna cosa de grotesca, som si l'actor fos incapaç de treure's de sobre les diverses màscares que ha utilitzat en algunes de les seves últimes pel·lícules. La dimensió grotesca del personatge li impedeix donar credibilitat al pretès to de reconstrucció realista de la pel·lícula.

Black mass
Direcció: Scott Cooper Intèrprets: Johnny Depp, Dakota Johnson Gènere: ‘thriller' País: EUA, 2015


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona