cultura

Crítica

pop

Grans

Hauria estat divertit veure la cara de Lluís Gavaldà, Falín Cáceres i Joan Reig si algú els hagués dit l'any 1985 que celebrarien els 30 anys d'Els Pets amb orquestra de cambra i davant d'un públic en bona mesura familiar (i a Barcelona, per acabar-ho d'adobar). Però Els Pets, que sempre han administrat la seva carrera amb astúcia, ja fa temps que van entendre que, en això del rock, l'única manera de fer-se gran i mantenir la dignitat és fent lligar el discurs artístic amb cada moment vital. “Hem aconseguit una fita única: el grup de rock amb pitjor nom del món avui fa 30 anys!”, va dir Gavaldà poc després de fer arrencar, amb entrades exhaurides, el concert d'aniversari de la banda.

Resistint-se als precs d'un públic que no va deixar d'instar-los a cantar Tarragona m'esborrona i Vine a la festa, Els Pets van aconseguir, tot i les emocions, no desviar-se del guió que ha regit la gira
de cambra que van començar l'octubre passat a Girona i que ha quedat reflectit en un disc, Trespuntzero, enregistrat en fals directe. És a dir, la interpretació amb una Petita Gran Orquestra de cordes i vents d'un repertori de 21 cançons amb molt poques concessions als grans èxits –S'ha acabat, Bon dia i, en menys mesura, Agost, XL i Hospital del Mar– però que els serveix per reivindicar-se com una banda enganxada al present que, a més, té el plaer de veure com el seu públic es coneix cadascun dels versos de cançons recents com ara No N'hi ha prou amb estimar-se molt o Blue Tack.

Al final, bufada d'espelmes, felicitacions d'un públic entre el qual hi havia gent de Sopa de Cabra, la Dharma i Lax 'n' Busto, i la revelació, per part de Gavaldà, del secret de tot plegat: “L'únic que cal per fer 30 anys és un públic que t'aguanti 30 anys.”

Els Pets
BARTS (Barcelona), 16 de desembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça Margarida Xirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic