cultura

Crítica

rock

Desvergonyiment, excés i diversió

Opció 1: anar al maig al Sant Jordi a veure la indigna versió de Queen amb el segon classificat de la vuitena temporada del concurs televisiu American idol de cantant. Opció 2, i més recomanable: haver anat dijous a Bikini a veure The Darkness, un dels grups que millor han treballat en aquest segle el llegat de Queen (el fill de Roger Taylor és, des del maig passat, el bateria de la banda), Thin Lizzy o AC/DC.

The Darkness –integrats per dos germans, Justin i Dan Hawkins, i un baixista, Frank Poullard, que sembla sorgit de la Fundación Tony Manero, a més del Taylor júnior– semblaven destinats a fer renéixer el hard rock britànic ara fa dotze anys, però una pèssima gestió del seu èxit els va relegar a ser allò que se'n diu “un grup de culte”. En un Bikini, tanmateix, a rebentar, el quartet de Suffolk –que no actuava a Barcelona des del 2012, quan va obrir un concert... de Lady Gaga!– es va mostrar admirablement òptim de forma. Són determinants, en grups d'aquesta mena, les condicions dels seus cantants. I, dijous, el més gran dels Hawkins, que no únicament va projectar amb força la seva veu de falset sinó que va fer una mica de saltimbanqui i es va mostrar com a digne humorista, cal reconèixer que hi va deixar bastant la pell. El seu tomb per la sala damunt les espatlles d'un espectador va coronar amb certa gràcia el bolo i convidar, uns minuts abans, una nena de no més de vuit anys perquè toqués el piano amb ell va ser un gest més simpàtic que egòlatra.

Tot i el conservadorisme que suposa centrar el concert en la pràctica totalitat del seu debut (Permission to land), The Darkness van constatar que encara hi ha grups per als quals el rock és desvergonyiment, excés i diversió.

The Darkness
Bikini (Barcelona), 14 de gener


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona