El Museu Etnològic restaurarà plafons devocionaris i plaques commemoratives en el centre històric de Dénia

La Generalitat subvenciona l´actuació amb 5.000 euros

El Museu Etnològic iniciarà els treballs de consolidació i millora de l'entorn d'un conjunt de plafons ceràmics devocionaris i plaques commemoratives ubicats en diverses façanes de cases del centre històric de Dénia, segons ha anunciat el regidor de Cultura, Juan Sancho.

L'actuació es realitzarà en virtut d'una subvenció de 5.000 euros que la Generalitat Valenciana ha concedit al museu, acollit per primera vegada a esta línia d'ajudes, i contribuirà a la conservació d'aquest material etnològic qualificat com «béns de protecció estricta» en el Catàleg Integral de Patrimoni Cultural de la ciutat.

Els plafons ceràmics són originaris dels segles XVIII, XIX i XX i van ser pintats a mà en centres de producció valencians, segons ha explicat el director del Museu Etnològic, Josep Antoni Gisbert. En la memòria de l'activitat a realitzar es comptabilitzen més de 40 plafons en tot el centre de Dénia, tot i que en esta primera fase s'actuarà sobre cinc d'ells. Els triats són el dedicat a Santa Bárbara, del segle XVIII, situat en el carrer del Pont; el de la Mare de Déu dels Desemparats, també del XVIII, en el carrer de Loreto; el de Sant Pere, en el carrer de Sant Pere; el dedicat a María Auxiliadora, ubicat en el carrer de Manuel Muñoz, en el conjunt de vivendes del Grup de Mariners; i un quint en honor de la Mare de Déu dels Desemparats, en la plaça de la Marina Alta, també en el Grup de Mariners.

Les actuacions previstes comprenen pintura, obra civil, restauració i eliminació puntual del cablejat de llum i telèfon que sovint afecten estos béns protegits.

Així mateix el projecte contempla la neteja i restauració de les plaques commemoratives dedicades al caporal Alberto Sentí, personatge vinculat a la guerra d'Àfrica (1859-1860), a l'historiador Roc Chabàs i al Tenor Cortis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.