cultura

Cultura

Cadaqués obre amb música l'homenatge a Antoni Pitxot

Avui tindrà lloc un concert gratuït del Trio Pitxot a Portlligat, dins del Festival Internacional de Cadaqués

Dissabte s'inaugurarà un monòlit i Pedro Madueño oferirà una xerrada sobre l'artista

Cadaqués dedicarà aquesta setmana diversos actes a homenatjar l'artista Antoni Pitxot (1934-2015), en el primer aniversari de la seva mort, en una iniciativa conjunta de l'Ajuntament i els Amics dels Museus Dalí per recordar aquest gran amic i col·laborador de Salvador Dalí, que va dirigir el seu Teatre-Museu de Figueres i va ser patró vitalici i vicepresident segon de la Fundació Gala-Salvador Dalí.

Aquest vespre, a les 19.30 h, tindrà lloc a la platja de Portlligat un concert gratuït “dedicat a Cadaqués i a la figura d'Antoni Pitxot”, que forma part de la programació del 45è Festival de Música de Cadaqués . El programa del concert inclourà algunes de les peces musicals que agradaven a l'artista i altres que van formar part de la història musical de la nissaga Pichot. El Trio Pitxot, format per a l'ocasió pels músics Frédéric Descargues (violí), Pau Codina (violoncel) i Daniel Ligorio (piano), interpretarà les Seguidillas gitanas d'Enrique Fernández Arbós (1863-1939) i el Trio op. 100-Andante con moto, de Franz Schubert. També estava prevista l'actuació de Jordi Claret (violoncel) i Jofre Horta (piano), però no serà possible per problemes familiars d'aquest últim intèrpret. El Trio Pitxot completarà el concert amb obres de Bach, Fauré, Massenet, Granados i Piazzolla, i també interpretarà El cant dels ocells, cançó tradicional catalana universalitzada per Pau Casals, de qui va ser deixeble el pare d'Antoni Pitxot, el també violoncel·lista Ricard Pichot (1888-1973).

Actes del dissabte

Les activitats d'homenatge a Antoni Pitxot continuaran dissabte. A dos quarts de vuit del vespre tindrà lloc la inauguració d'un monòlit dedicat a la seva memòria, a l'accés a la platja de sa Conca. Aquesta obra, dissenyada per Jordi Palmada, és una al·legoria de l'artista, el paisatge que contemplava en els seus recorreguts per aquest espai de Cadaqués i la seva estreta relació amb Salvador Dalí.

A continuació, tindrà lloc al Teatre Art i Joia una conferència del fotògraf Pedro Madueño, amic íntimic de l'homenatjat, titulada Trenta anys amb Antoni Pitxot.

Antoni Pitxot està enterrat a Cadaqués, poble on va viure bona part de la seva vida i que és present a la seva obra a través de les pedres a partir de les quals generava visions anamòrfiques, antropomòrfiques i al·legòriques.

LA DATA

12.06.15
Antoni Pitxot va morir ara fa un any, el mateix dia que s'obria a Cadaqués una exposició sobre Dalí i ell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia