Patrimoni

El jaciment de Castell inicia el camí de la museïtzació

Un conveni entre l’Ajuntament i la Generalitat potenciarà la promoció conjunta en els àmbits de la recerca, la conservació i la difusió del jaciment

Ara s’hi porten a terme treballs de conservació

El Museu Nacional d’Arqueologia de Catalunya i l’Ajuntament de Palamós han fet el primer pas per al projecte de la museïtzació del jaciment iber i del seu entorn. L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que amb aquest acord “es vol donar un major coneixement i valoració del jaciment arqueològic del poblat ibèric de Castell, i de la seva rendibilització cultural a través d’un desenvolupament sostenible”. Des de fa anys, l’Ajuntament de Palamós i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural han treballat conjuntament amb la finalitat de donar a conèixer entre els públics local i visitant els valors històrics, paisatgístics i experiències del poblat iber i del seu entorn.

Precisament, aquesta actuació formaria part d’un conjunt d’intervencions que ha de permetre la potenciació i, especialment, l’ordenació de l’espai costaner, com ara la reordenació de l’aparcament de Castell, així com la delimitació d’espais i, ara, el projecte de camí de ronda de Palamós fins a la platja.

Espai protegit i ordenat

El jaciment iber està situat a l’espai d’interès natural Castell-Cap Roig. Construït inicialment al segle VI aC, va esdevenir un important enclavament en les rutes comercials vinculades a la ciutat grega d’Empúries. Està localitzat en una petita península, fet que va proporcionar als seus habitants, pertanyents a la tribu dels indigets, un alt control del territori. El seu desenvolupament es va anar adaptant a l’orografia del turó, tal com mostren les diferents estructures construïdes en successives terrasses, amb la finalitat de salvar els desnivells existents. El jaciment forma part de la Ruta dels Ibers del Museu d’Arqueologia de Catalunya.

LA FRASE

Tenim un ferm compromís de potenciar el nostre patrimoni, com ara el costaner
Lluís Puig
alcalde de palamós

Treballs arran dels efectes del ‘Glòria’

Aquestes darreres setmanes s’estan desenvolupant treballs de restauració i consolidació al poblat ibèric de Castell per tal de restituir les estructures afectades pels temporals d’aquest últim any, especialment pel Glòria, que va tenir lloc entre els dies 20 i 23 de gener del 2020. Aquesta actuació de conservació i millora està finançada pel Departament de Cultura de la Generalitat, a través del Museu d’Arqueologia de Catalunya, i té el suport de l’Ajuntament de Palamós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES
lletres

Núria Cadenes, Jordi Masó i Maria Mercè Roca, finalistes del Llibreter

barcelona