Cultura popular

Pessebres d’Olot als pobles nord-catalans

L’Agrupació de Pessebristes d’Olot i la Garrotxa ha fet extensiva la Mostra de Pessebres d’Olot a diferents municipis nord-catalans en el marc de l’Agrupació Europea de Cooperació Territorial País d’Art i d’Història Transfronterer Les Valls Catalanes i reforça així llaços amb els pessebristes del Vallespir i el Conflent. En concret, ha muntat exposicions a Prats de Molló, el Soler, Perpinyà i Sant Cebrià i el cap de setmana que ve hi du a terme una visita institucional. En alguns d’aquests municipis, a més, hi organitza tallers amb l’objectiu de crear planter per a futures exposicions. El pessebrisme olotí, ja amb arrels en el segle XVIII i un clar exponent del paisatgisme i la imatgeria religiosa, és un dels referents d’aquest tipus de manifestació artística, clau en els tràmits actuals perquè es declari la realització de pessebres patrimoni cultural immaterial de la Unesco. Les xefs de les Cols d’Olot, Fina Puigdevall i Martina Puigvert, han estat les encarregades del pregó de la mostra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA