El Musicant més variat inclou una sarsuela neoclàssica i la fusió de música popular i jazz

Actuaran Exaudi Nos, Folkincats i Port Bo i Els Montgrins

Albert Bosch, director artístic del Musicant, explicava ahir que l'edició d'aquest any manté els signes d'identitat del cicle, respecte la preservació del repertori de música antiga i popular catalana. Obrirà el Musicant la formació Exaudi Nos, dirigida per Joan Grimalt, que interpretarà música per a les vespres de Sant Jordi al Palau de la Generalitat (segle XVII), composta per Joan Pau Pujol.

El grup d'havaneres Port Bo i la cobla Els Montgrins presentaran l'espectacle Acoblats, en què a les tres veus del grup de Calella de Palafrugell –Alfons Carreras, Ireneu Ferrer i Carles Casanovas– no les acompanyaran la música de les guitarres, sinó la de la cobla Els Montgrins, i tot sota la direcció d'Antoni Mas. El programa que interpretaran conté des de les havaneres més conegudes del repertori català, fins a d'altres de recent composició, com ara Busca'm a l'Empordà, considerada entre les millors cançons catalanes d'aquest any.

La fusió de la cançó popular catalana i el jazz l'hi posen Folkincats, un grup format l'any 2007 per quatre virtuosos dels seus respectius instruments (violí, saxòfon, guitarra i contrabaix), que ja ha editat un primer disc i que proposa una relectura de caçons i balls populars catalans amb arranjaments propers al jazz manouche, el blues i la música clàssica.

Tancarà el cicle la versió concert de la sarsuela neoclàssica Cançó d'amor i de guerra, una sarsuela en dos actes amb música de Rafael Martínez Valls i text de Lluís Capdevila i Víctor Mora, interpretada per Metropolitana de la Sarsuela, una formació barcelonina dirigida per Joan Casas.

La reserva o venda d'entrades es farà per telèfon, al 972 46 15 04 (10.00 h-14.00 h); a través del correu electrònic [email protected] o a taquilla una hora abans del concert.


PROGRAMACIÓ

Dimarts, 25 d'agost
Exaudi Nos (església, 21.30 h)
Dimecres, 26 d'agost
Port Bo / Els Montgrins (plaça de Catalunya, 21.30 h)
Dijous, 27 d'agost
Folkincats (església, 21.30 h)
Divendres, 28 d'agost
Cançó d'amor i de guerra (plaça de Catalunya, 21.30 h)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
circ

Les Nits de Circ inclouran cintes aèries a 8 metres del terra i forçuts de Mongòlia

roses
homenatge

Teresa Rovira i el centenari de la ‘Revista de Catalunya’

Barcelona
música

Pat Metheny i Kamasi Washington, al Festival de Jazz de Barcelona

barcelona
MIRADOR

De quan la línia de la vida es ressegueix des de l’art

la ciutat d’ideals

A propòsit d’exilis i llengua

equipaments

Comencen les obres d’ampliació de l’Arxiu Nacional de Catalunya

barcelona
Crítica

El gest alliberador d’una dona italiana

música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA