cultura

TEATRE

El Lliure va batre el 2013 rècords d'assistència

El Teatre Lliure manté la bona tònica de la temporada 2012/13. Això es confirma amb les dades anuals del 2013: ha sumat 92.833 espectadors (17.388 espectadors més que a l'any 2012), amb un 73,2% d'ocupació i 1.151.594 euros de recaptació. Aquestes dades exclouen les del projecte Aixopluc i el Festival Grec, programacions que el Teatre Lliure no produeix, tot i que s'hi fan.A Montjuïc, el públic total ha estat de 62.693 espectadors amb un 68,6% d'ocupació. L'espectacle amb més públic va ser Els feréstecs, amb 18.111 espectadors i un 97,4% d'ocupació, que es reposarà en pocs mesos, seguit d'Un trozo invisible de este mundo (7.571 espectadors i 78,3% d'ocupació), La vida es sueño (7.140 espectadors i 100% d'ocupació) i Bombollavà (7.028 espectador i 66,7% d'ocupació). A Gràcia, s'ha arribat als 30.140 espectadors amb un 84,9% d'ocupació. L'espectacle amb més públic va ser L'onada, amb 5.530 espectadors i un 100% d'ocupació, que també preveu reposició aquesta temporada, seguit de L'estranger (4.194 espectadors i 95,8% d'ocupació) i Blackbird (4.066 espectador i 88,8%)..

REDACCIÓ

TEATRE

Iguana presenta un ‘Woyzeck' grotesc al Raval

El Tantarantana tanca el IV Cicle de Complicitats en xarxa amb el retorn d'Iguana Teatre, la companyia degana i més popular de les illes Balears. Des de demà i fins diumenge presenten una particular versió de Woyzeck, amb el seu habitual to grotesc: l'obra l'interpreten dos actors convertits en herois tràgics en un to de cabaret negríssim amb entrades al grotesc i al bufó. Aquesta peça mítica de Georg Büchner, considerat com a precursor del teatre naturalista, l'expressionista alemany, poètic, naturalista i de l'absurd,, que va quedar inacabada per la mort de l'autor, insinua la corrupció vergonyosa de l'idealisme per les raons materialistes.

REDACCIÓ

PREMIS

La Mostra de Barcelona premia 5 cops‘Gagsontrix'

Coincidència aclaparadora en la Mostra de Teatre de Barcelona. Ahir al vespre es van entregar els premis. Per unanimitat del jurat, es va destacar com a millor espectacle GAGSonTRIX, de la companyia PuntMoc, que també va rebre el premi del públic. Els tres actors Guillem Boada, Juli Boada i Héctor Boada van rebre ex aequo el premi al millor actor. El premi a la millor actriu va ser per a les membres de La dama (Xuel Diaz, Úrsula Garrido, Anna Herebia, Sara Lupin, Marina Martín, Berta Peñalver i Laura Pau). Finalment, Zangüango Teatro va rebre el premi especial del jurat pel muntatge Aquí va a pasar algo.

REDACCIÓ

ARTS ESCÈNIQUES

Un centenar de títols catalans, escollits al Platea de l'INAEM

De les 435 produccions que el programa Platea de l'Instituto Nacional de Artes Escénicas y Música (Inaem) ha seleccionat per fer possible la seva gira a tot l'Estat espanyol, n'hi ha 103 de Catalunya. El Ministeri de Cultura ha decidit impulsar les gires per donar viabilitat a les programacions municipals, ara que les companyies han d'arriscar-se perquè els Ajuntaments no tenen recursos per pagar caixets. Dotze ajuntaments catalans, dels 200 que han demanat suport per programar-hi, són catalans.

REDACCIÓ



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

bcn film fest

Tirar-se els plats pel cap a la Costa Brava

Barcelona
Cinema

Uns dracs amb ADN xinès, australià i europeu

màlaga

Salvat-Papasseit, sempre jove

Barcelona
Margarida Aritzeta
Escriptora, autora de ‘Les dones del lli’

“La lluita i el camí fet per les dones no han estat endebades”

Valls
Drama biogràfic

Radiografia d’una relació tòxica amb un home més gran

Crítica

La recerca de tresors enterrats

Guaita què fan ara
Sèries

La llarga ombra del masclisme seguint el rastre d’un assassí en sèrie

Drama

‘Rosalie’, una dona barbuda contra la societat

animació

‘Hate songs’, ferides que no es curen