Mor a Eivissa als 68 anys Barry Flanagan, l'escultor de les llebres

L'escultor anglès Barry Flanagan, establert a Eivissa des de feia més de vint anys, va morir dilluns a la nit en una clínica de l'illa a conseqüència de l'agreujament de la malaltia degenerativa que patia. L'artista, de 68 anys, era sobretot conegut per les seves àgils llebres de bronze, símbols de llibertat amb les quals tractava al·legòricament i amb ironia les relacions del cos amb el seu entorn.

Nascut a Gales el 1941, Flanagan, la primera formació del qual va ser com a arquitecte, va interessar-se en els seus inicis per l'art pobre, en oposició a la rotunditat de formes i materials dels escultors de referència del moment, com Henry Moore o Anthony Caro, i recorrent en canvi al treball d'assemblatge amb el vidre, el cordill i la sorra. A principis dels vuitanta, però, va decantar-se pel modelatge amb fang i la fosa en bronze i va concebre les primeres de les seves llebres, unes peces de gran format que oposaven el moviment i l'esveltesa a la pesantor del metall i en les quals reinterpretava al mateix temps el ritual de la cacera tan arrelat al camp anglès i la lectura de les faules com a metàfores del comportament humà. Des de 1987, l'any següent a la seva primera retrospectiva al Palacio de Velázquez de Madrid, residia a Eivissa. L'última exposició important de la seva obra a l'Estat va ser a la Fundació «la Caixa», l'any 1993, a banda de la seva participació a la primera edició d'Art report de Mallorca, el 2005.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

El Jazz omple el Passeig de Gràcia

barcelona
crónica

Oques Grasses en salsa dolça

GIRONA

El manifest d’Agitart centra el Dia Internacional de la Dansa

girona
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona