L'observatori està detectant grans mancances en innovació i ús d'internet entre les empreses

Està preparant un estudi centrat en el turisme i el comerç i dades per comarques

Un primer estudi, que es va fer públic al darrer Fòrum E-Tech, organitzat per l'associació Aenteg, va posar de manifest una situació amb mancances importants en relació amb l'ús de les noves tecnologies entre les empreses i en innovació. Entre altres aspectes, aquest treball fet per mitjà d'enquestes a 470 empreses de les comarques gironines posa de manifest que només un 15% d'empreses tenen un departament de recerca, innovació i desenvolupament i que dues terceres parts no innoven. També es destaca que només un 33% dels treballadors fan servir l'ordinador més d'un cop a la setmana i que les empreses gironines «aprofiten molt poc el potencial que té la xarxa».

Estudis en marxa

L'observatori està treballant ara en l'anàlisi de dos dels sectors més representatius de l'economia gironina, que són el turisme i el comerç, i té previst disposar de dades concretes el primer trimestre de l'any vinent, segons destaca la directora d'aquest ens, Marta Morera.

Un objectiu que hi ha és elaborar estudis monogràfics, com el que s'ha fet del món empresarial, enfocats a l'ús de les noves tecnologies de la societat en general, l'administració pública, l'àmbit de l'educació i sobre infraestructures de comunicacions, tot i que la concreció de dates per poder elaborar aquests treballs dependrà del pressupost disponible, segons es destaca.

L'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Girona està impulsat per l'Aenteg i té la col·laboració de la secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat, la Diputació de Girona, la Cambra de Comerç de Girona, l'Ajuntament de Girona i la UdG.

Disposar d'una radiografia completa

L'objectiu de l'Observatori de Tecnologies de la Informació i la Comunicació de Girona és disposar d'una radiografia detallada sobre l'ús que es fa actualment de les noves tecnologies a les comarques gironines i sobre els handicaps que cal solucionar per ser una demarcació competitiva.

L'observatori està treballant per fer una comparació sobre l'evolució de la societat de la informació i el coneixement (com canvien les noves tecnologies) a les comarques gironines en relació amb altres demarcacions. També vol disposar d'un inventari de bones pràctiques per al desenvolupament de la societat de la informació a les comarques de Girona, té previst estudiar i implantar nous mètodes de recollida i difusió d'informació estadística per als seu propis estudis i estimular la col·laboració entre les diferents entitats implicades per aconseguir millores per a aquesta societat de la informació, segons destaquen els responsables de la iniciativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL
economia

La CNMV admet a tràmit l’opa del BBVA al Banc Sabadell

barcelona
ECONOMIA

Diputació i Cecot renoven el programa per garantir el relleu d’empreses en actiu

Terrassa

L’operador Jet2holidays creix un 20% a l’aeroport de Girona

vilobí d’onyar
Economia

Collboni diu que “s’activaran totes les palanques” per evitar els efectes de la massificació turística

Barcelona
Economia

El Port de Barcelona busca aliances amb el Quebec

Barcelona
turisme

Cardona s’incorpora a la ruta de productors de sal europeus

CARDONA