Economia

Lamenten els incompliments a la demarcació en infraestructures

El Grup Impuls per Girona demana més celeritat en les obres de l’N-II i en el projecte de l’estació a l’aeroport

Empresaris gironins critiquen l’incompliment sistemàtic d’inversions en infraestructures que s’ha fet en les promeses electorals. Aquesta denúncia va ser posada sobre la taula ahir pel Grup Impuls per Girona, GiG, format per les Cambres de Comerç de la capital gironina, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, les patronals FOEG i Pimec, i el Fòrum Carlemany. Coincidint amb el període de campanya electoral, des del GiG es va “voler recordar, un cop més, el cúmul d’incompliments d’inversions en infraestructures a la demarcació protagonitzats pels governs centrals”. Es considera que “ha estat eloqüent l’exemple d’aquesta convulsa legislatura que ara finalitza, on els fins ara dos principals partits espanyols s’han alternat el poder estatal”: “Cal recordar-los que ens han fet arribar promeses de pluges de milions d’euros tant per a Girona com per al conjunt del país, llançades sempre a la lleugera, i que no s’han arribat a complir en percentatges mínimament dignes. Aquests incompliments causen un enorme dany a la credibilitat de la política. S’ha de reconèixer, però, la bona voluntat dels representants dels governs centrals a Girona, tot i que no ha servit per desencallar els projectes”.

Exemples “flagrants”

El Grup Impuls per Girona considera que “cal fer memòria sobre el fet que les comarques gironines han resultat afectades especialment per la manca de compromís i la paràlisi general que ha afectat les obres públiques del país”. Posen com a exemple “quatre casos flagrants d’aquesta inoperativitat”: “L’exasperant lentitud i manca de finalització de diversos trams de la carretera N-II; la falta d’impuls real i periodicitat de la nova estació del TAV a l’aeroport; l’obertura del punt Schengen al port de Palamós, i la falta d’execució dels 750 metres de via d’ample europeu al Centre Intermodal de Vilamalla, que permetria una nova via de transport a Europa i facilitaria la instal·lació de noves empreses a la zona.”

Propostes realistes

Les entitats que formen el Grup Impuls subratllen que, “al marge del partit o la coalició de partits que arribin al govern de l’Estat, a partir de les eleccions generals cal exigir un compromís real per superar els endèmics dèficits acumulats en infraestructures que són vitals per al creixement econòmic gironí”. Així mateix, pensen que “cal que el govern de la Generalitat es pugui fer fort en la demanda i el seguiment dels projectes que depenen de l’Estat i que no avancen”: “Reiterem un prec als partits i als seus representants gironins per posar sobre la taula i per escrit propostes i xifres reals.”

LES FRASES

Ens han fet arribar promeses de pluges de milions d’euros per a Girona i per al país, llançades sempre a la lleugera
Reiterem un prec als partits perquè posin sobre la taula i per escrit propostes i xifres reals
grup impuls per girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia