Economia

hisenda

registre

Hisenda registra la discoteca Pachá i l'hotel Ushuaïa d'Eivissa

Els escorcolls s'emmarquen en la segona fase de la macrooperació Chopin contra el frau fiscal al sector de l'oci nocturn

Funcionaris de l'Agència Tributària i de la policia també registren les oficines del grup turístic d'Abel Matutes, propietari de l'hotel

Agents de l'Agència Tributària amb el suport d'efectius de la Policía Nacional espanyola (CNP) han iniciat aquest dijous al matí escorcolls a les instal·lacions de la discoteca Pachá i l'Ushuaïa Beach Hotel d'Eivissa.

El dispositiu forma part de la segona fase de la macrooperació que Hisenda té en marxa contra el frau fiscal i el diner negre en el sector de l'oci nocturn. Al juliol ja es van escorcollar les discoteques Space i Privilege, també a Eivissa.

A més dels dos establiments esmentats, els inspectors de l'Agència Tributària també estan registrant avui les oficines del grup turístic de l'exministre del PP Abel Matutes a Eivissa, propietari de l'hotel-discoteca Ushuaïa.

En la segona fase d'aquesta operació contra el frau fiscal funcionaris d'Inspecció, de Vigilància Duanera i del Departament d'Informàtica de l'Agència Tributària investigaran diverses desenes de societats al llarg dels pròxims dies.

Les investigacions que han donat lloc a l'anomenada operació Chopin, la més gran efectuada fins avui per l'organisme tributari contra l'economia submergida, es remunten a principis d'any. Aleshores es va detectar un volum de cobraments amb targeta declarats a Hisenda per les societats ara investigades que resultava anormalment alt.

Fruit d'aquesta primera avaluació, el Departament d'Inspecció va identificar que les empreses afectades estaven declarant un volum de cobraments amb targeta de crèdit que duplicava els moviments en efectiu als comptes bancaris coneguts per l'Agència Tributària.

Aquesta situació va posar en alerta sobre la possible existència d'un gran circuit paral·lel d'efectiu que no s'estava declarant a Hisenda. A més, els investigadors van observar diferències substancials entre l'activitat declarada i la que es deduïa a partir de l'anàlisi acurat de l'aforament habitual dels locals, el preu de les entrades i les consumicions.

També es va descobrir que els locals investigats tenien una pràctica molt estesa que consistia en la venda prèvia de tiquets per a consumicions que després s'eliminaven a la barra. Així, es deixava sense documentar la consumició aprofitant la circumstància que al sector de l'oci els destinataris del servei són sempre els usuaris finals.

En la primera fase de l'operació més de 500 agents i funcionaris d'Hisenda van escorcollar en un parell de dies més 87 locals de 110 societats propietàries de discoteques i pubs de gran mida situats 11 territoris diferents: País Valencià (20), Catalunya (16), Galícia (16), Andalusia (10), Madrid (7), Aragó (4), Balears (4), Canàries (4), Castella i Lleó (3), Extremadura (2) i Astúries (1).

Els inspectors van trobar programari de doble ús, que permet ocultar part dels ingressos percebuts i portar una comptabilitat paral·lela, així com grans quantitats de diner negre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona