Economia

pagesia

turisme

Aitona espera 3.000 turistes a veure la floració del camp

El Baix Segre espera doblar el nombre de visitants de l'any passat per visitar l'esclat de les flors als presseguers

Una vintena de veïns i pagesos fan de guies i el poble crea tres rutes de turisme religiós

El Baix Segre està a punt de viure l'esclat de la floració de milers d'hectàrees que transformen el paisatge en un espectacular tapís rosat. Són només quinze dies de floració intensa i des de fa pocs anys que s'aprofita aquest procés natural com un nou atractiu turístic que atreu molta gent. Aitona, el poble que més rendiment treu d'aquest esdeveniment, espera enguany 3.000 turistes.

L'any passat es van registrar d'entre 1.500 i 1.800 persones que van participar en les rutes i les visites als conreus. Enguany ja hi ha 900 reserves i l'alcaldessa, Rosa Pujol, calculava que enguany les expectatives se situen entre 2.500 i 3.000 visitants.

Aquest atractiu natural forma part del pla Fruiturisme d'Aitona, creat fa cinc anys i que creix amb noves activitats. Inclou tres rutes per fer-les per lliure en espais i circuits senyalitzats. Altres tres rutes són visites guiades per a les quals cal reserva prèvia i inclouen les visites a la floració, al nucli antic d'Aitona i als paisatges que es van triar per al rodatge de Segon origen, la pel·lícula basada en el Mecanoscrit del segon orígen, de Manuel de Pedrolo. La novetat són tres rutes noves amb les quals Aitona, segons la seva alcaldessa, vol crear un nou atractiu. Es tracta del turisme religiós, atès que aquesta petita població del Segrià té dos sants i un beat. Ara ja es poden visitar les cases natals de Santa Teresa Jornet i del pare Palau, la cova d'aquest darrer i espais del beat Josep Camí. L'alcaldessa va explicar que han rehabilitat les dues cases natals i una ha estat convertida en museu per explicar la vida de la santa i la seva vinculació amb Aitona.

Una altra novetat és el web www.fruiturisme.cat per poder fer reserves i obtenir tota la informació d'un pla turístic amb el qual es vol tenir activitat tot l'any i en totes les etapes agrícoles de la producció de fruita. Segons Rosa Pujol, no es volen quedar només en els 15 dies de la floració.

Les visites i tot aquest dispositiu té voluntaris per acompanyar els visitants. Les visites comencen amb una explicació dels pagesos sobre la feina al camp, continua amb visites als conreus i al poble per part de veïnes que fan de guies i també hi participen joves que expliquen de forma més tècnica aspectes de l'agricultura, igual que els responsables de les cooperatives i les centrals fruiteres.

LA XIFRA

15
dies
són els de major esclat de la floració dels presseguers, tot i que tot el procés pot durar 3 o 4 setmanes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Roses rep el primer dels nou creuers que hi passaran aquesta temporada

roses

Mig miler de persones demanen reduir la jornada laboral

girona
economia

El BBVA garanteix el seu “compromís total amb Catalunya”

barcelona
economia

Clam per “menys jornada i millors salaris” en un Primer de Maig marcat pel 12-M

barcelona

Finalitza el tall a la C-66 per protestar contra la gestió de la sequera

la pera
QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona