Economia

Els empresaris del sud de l’Anoia reclamen millores en les comunicacions

Les empreses i l’Ajuntament de Masquefa encarreguen un estudi que exposi el retorn que tindrien les inversions

Faran més trobades periòdicament

La Unió Empresarial de l’Anoia ha impulsat una trobada entre empreses del sud de l’Anoia i l’Ajuntament de Masquefa en què s’ha posat de manifest, entre d’altres qüestions, la necessitat de millorar les infraestructures de comunicació de la zona.

Concretament, el desdoblament de la carretera local B-224 i l’enllaç de la B-40 amb l’A-2 són “projectes imprescindibles” per l’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, que considera que garantirien “la cohesió territorial; permetrien atraure noves empreses; generarien nous llocs de feina qualitatius, quantitatius i de proximitat tant al municipi com a la comarca de l’Anoia; incrementarien la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit, i reduirien dràsticament l’impacte mediambiental”. Boquete, a més, va manifestar la necessitat de generar un consens social generalitzat al conjunt de la comarca al voltant d’aquesta qüestió.

Per tal d’objectivar aquestes demandes, s’ha encarregat a la fundació Institut Cerdà un estudi de viabilitat, costos i beneficis d’aquestes infraestructures per tal de posar de manifest el seu retorn al territori i, també, els costos de no tenir-les.

Nova taula estable

El president de la Unió Empresarial de l’Anoia, Blai Paco, va plantejar l’impuls d’una taula estable que es reuneixi periòdicament al llarg de l’any i en què tinguin presència l’Ajuntament de Masquefa i els representants de les empreses i indústries instal·lades al municipi, amb l’objectiu de fer un seguiment dels projectes i tractar els aspectes que preocupen el teixit empresarial local.

Entre les darreres accions desenvolupades al municipi en l’àmbit empresarial hi ha l’impuls de la fibra òptica als polígons, la senyalització del polígon de La Pedrosa, i la derogació de la taxa per a inspecció de calderes de vapor, motors, transformadors i ascensors.

LA XIFRA

20.000
vehicles diaris
circulen per la carretera local B-224.

Peça clau per a l’activitat logística

Algunes de les principals activitats empresarials que s’han implantat en els últims anys a Masquefa són del sector logístic, com ara el centre dels supermercats Aldi i el del Grup Carreras, encara en construcció. Per atraure més activitats d’aquest tipus i treure rendiment de la seva proximitat a l’àrea metropolitana, Masquefa necessita que es resolgui el dèficit en infraestructures que pateix el sud de l’Anoia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El govern preveu oferir la finestra única als pagesos aquest mes de maig

barcelona
economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona