Economia

En Comú Podem vol llits dignes per als temporers

Representants de la formació política visiten assentaments de treballadors al Segrià i qualifiquen de “tercermundistes” les condicions que suporten

La senadora Sara Vilà i els diputats Jaume Moya i Aina Vidal (tots tres en representació d’En Comú Podem) van fer una visita a diferents assentaments de temporers que estan treballant en finques de la comarca del Segrià per avaluar les condicions de vida que suporta aquest col·lectiu. L’acció forma part d’un seguit d’iniciatives per “conscienciar i donar respostes sobre el drama dels temporers”, segons ha posat de manifest el partit.

Fa un mes que col·lectius de temporers van declarar-se en vaga a Seròs i a la Granja d’Escarp com a mesura de protesta per les condicions de treball que suporten mentre estan contractats en la recollida de la fruita. En Comú Podem ha anunciat ara que inicia una roda de converses amb “tots els col·lectius implicats” i que vol organitzar una jornada per visibilitzar i analitzar els problemes que tenen aquests treballadors per tal de trobar-hi solució. La formació política apunta que la situació de precarietat del col·lectiu fa “dècades” que dura, tant a Catalunya com a diversos punts de l’Estat espanyol.

És una situació “fossilitzada”, manifesta En Comú Podem, alhora que qualifica de “tercermundistes” els assentaments que s’habiliten per poder acollir els treballadors mentre dura la campanya de recollida de la fruita.

En aquest context, l’objectiu de la campanya que han iniciat els diputats i la senadora d’En Comú Podem és posar fi a la situació “indigna i vergonyant” que suporten els temporers de les comarques de Lleida. Els tres representants de la formació asseguren que durant la seva visita als assentaments van constatar que la majoria de temporers són “joves africans de no més de 20 anys”. Es volen formalitzar iniciatives al Parlament, a la Comissió Europea i al Congrés dels Diputats “per tractar d’aquesta problemàtica en un multinivell” perquè les administracions cooperin. La diputada Aina Vidal ha declarat que “les condicions en què es troben obligats a viure són infrahumanes, totalment inacceptables”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona

L'sportech vol superar marques

Barcelona
Xavier Garcia
director del Tech Tourism Cluster de Catalunya (TTC)

“L’impacte del turisme té resposta des de la tecnologia”

Barcelona
LA CRÒNICA

A l’Expocasió, no val a badar