Sony estudia dedicar part de la planta de Viladecavalls a les energies renovables

La filial espanyola de Sony ha posat en marxa un estudi per dedicar part de l'activitat de la seva planta a Viladecavalls (Vallès Occidental) a les energies renovables. Segons fonts del sector d'electrònica de consum d'aquest grup, l'estudi preveu dedicar una part de les instal·lacions vallesanes a la fabricació de plaques solars. Tot i això, perquè la decisió sigui ferma, cal l'aprovació de la central de multinacional japonesa a Tòquio.

La planta de Viladecavalls, en què treballen cap a 2.500 persones, és la més important que hi ha a l'Estat espanyol en l'apartat d'electrònica de consum, i exporta televisors a països europeus com Portugal, Itàlia o França. Tot i això, la pressió de països amb costos de mà d'obra més baixos suggeria, des de fa temps, una ampliació de perspectives. La intenció del grup, que produeix al voltant d'1,5 milions de televisors cada any a les instal·lacions vallesanes, és no abandonar aquesta activitat i continuar-hi centrat en un futur immediat, però la fabricació de plaques solars podria esdevenir una solució parcial a mitjà i llarg termini.

El grup Sony a l'Estat espanyol va reduir un 70% el benefici net el 2008 i la facturació també va caure un 13,5%. Tot plegat, conseqüències del retrocés del mercat i la caiguda de preu dels televisors de pantalla plana. Malgrat tot, la recuperació econòmica d'Alemanya i França fa preveure un altre augment de les exportacions, amb la qual cosa hi ha el compromís de la firma de mantenir tota la plantilla actual a Viladecavalls fins a final del 2010, després que 290 persones perdessin la feina a l'últim any –cent de les quals a través de baixes voluntàries i prejubilacions–, i que els treballadors acceptessin congelar els seus sous durant 2 anys.

La filial espanyola de Sony defensa la tesi que, en l'electrònica de consum, el cicle dels productes s'ha escurçat fins a períodes de 4 mesos i, per tant, garantir 2 anys de futur de la planta suposa pensar a mitjà termini.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.