Economia

jornada de turisme

La sostenibilitat turística, a debat a la Fundació Jordi Comas

L’entitat i l’Agència Catalana de Turisme organitzen una jornada a CaixaFòrum Girona el pròxim 27 d’octubre

La Fundació Jordi Comas Matamala tancarà la programació anual, el pròxim divendres 27 d’octubre, amb una jornada sobre turisme i sostenibilitat que coorganitzen amb l’Agència Catalana de Turisme (ACT) al CaixaFòrum Girona. L’objecte d’aquesta jornada és debatre sobre la utilització del territori com a suport fonamental per a l’activitat turística, però posant el focus en la sostenibilitat.

El programa de la jornada preveu quatre panells o meses d’exposició i debat. La primera, Infraestructures i urbanisme a les zones turístiques, analitzarà les pautes per a l’ordenació del territori i les infraestructures, com ara carreteres, aeroports i ports, des d’un punt de vista de sostenibilitat. Hi intervindran Joaquim Nadal, exconseller de Política Territorial i exalcalde de Girona, Josep Mateu, president del RACC, i Francesc Muñoz, professor de geografia de la UAB i expert en política territorial, moderats pel director d’El Punt Avui, Xevi Xirgo.

La segona mesa, Recursos i residus a la Costa Brava, farà una diagnosi de la demanda de subministres que provoca l’activitat turística i a la gestió dels residus que genera. Els ponents, en aquest cas, seran Anna Torres (docent i investigadora del CETT-UB), Jordi Oliver (director d’Inèdit Innovació), Anna Ribas (catedràtica de geografia de la UdG) i Miquel Alsius (enginyer, president del Grup CETT i membre del patronat de la Fundació Jordi Comas).

I el tercer panell versarà sobre l’ús del territori com a atractiu turístic, amb les dificultats de conciliació entre la demanda d’ocupació i d’usos del turisme i la necessitat de preservar el medi.

Finalment, en la mesa La pressió turística sobre el medi urbà es tractarà un dels temes més roents del model turístic actual: els efectes del turisme sobre els pobles i les ciutats del país i les vies per conciliar l’acollida de visitants sense distorsionar la vida quotidiana dels residents. Hi participaran Jaume Feliu (professor del departament de Geografia de la UdG i expert en planificació territorial i ambiental), Jaume Dulsat (alcalde de Lloret de Mar), Jordi Mias (president de Costa Brava Verd Hotels) i Josep Francesc Valls (director de l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE), que farà de moderador.

La inscripció a la jornada es pot fer al web de la Fundació .

Balanç de l’any
Amb aquesta activitat es tancarà el cicle d’actes de la Fundació Jordi Comas Matamala per a aquest anys 2017. Un programa que va començar el 24 de febrer a Barcelona, amb la jornada L’Empordà, processos cap a una destinació turística de qualitat, organitzada conjuntament amb l’Aula Internacional d’Innovació Turística d’ESADE.Dos mesos més tard, el 28 d’abril, a l’hotel Costa Brava de Platja d’Aro, es va celebrar el V Memorial Jordi Comas amb la concessió dels primers Premis T que aquesta entitat concedeix a persones que aporten valors de transversalitat al sector turístic. Els premiats van ser l’empresari Eugeni Llos Pagès, la promotora Elsa Peretti i el president de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Ramon Boixadós.I en l’inici i el final de la temporada turística, les dues tribunes de la Fundació al S’Agaró Hotel: la primera, el 14 de juliol, amb el coach Emili Duró i la segona, el 15 de setembre, amb el cuiner Ferran Adrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]