Les patronals defensen que l'MTC s'instal·le a Catalunya

Foment del Treball i Pimec critiquen els contraris a la candidatura d'Ascó

El president de Foment del Treball Nacional, Joan Rosell, va criticar ahir els arguments dels detractors de la instal·lació del magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears a Ascó. Rosell considera que és d'una «demagògia barroera» negar-se d'entrada a l'ús de l'energia nuclear i a la construcció d'un MTC. «Els que s'hi oposen haurien de tenir la responsabilitat de dir que no als magatzems individualitzats que existeixen ara i explicar també per què augmentaria la factura elèctrica un deu o un vint per cent», va dir Rosell. Durant la presentació del seu llibre I després de la crisi, què?, el president de la patronal va defensar l'energia nuclear pels seus avantatges econòmics. «L'energia nuclear és més barata avui en dia que altres tipus d'energia. No és la solució de tots els problemes, però l'hem de tenir en compte», va manifestar Rosell, que es va mostrar partidari d'obrir el debat sobre el model energètic. «La gent ha de saber per què les nostres empreses paguen més cara l'electricitat que les empreses de França, que té un 80% de l'energia nuclear», va remarcar el president de Foment del Treball.

També el president de Pimec, Josep González, va defensar ahir la candidatura d'Ascó. «Ascó ha pres una decisió perquè ha vist que no hi ha riscos. És un municipi amb experiència nuclear», va afirmar González. A més, el president de Pimec considera que la polèmica que s'ha aixecat per la ubicació del cementiri nuclear és «desproporcionada, perquè l'Estat espanyol té aquest compromís des de fa anys». «Hem de pensar com es fa i no oposar-nos al fet que es faci», va dir el president de Pimec, que va lamentar que l'Estat hagi esperat a iniciar el projecte fins al terme de l'acord amb l'Estat francès per emmagatzemar allà els residus nuclears. Pel que fa a la possibilitat que cada territori gestione els seus propis residus, les patronals consideren que els elevats costos farien inviable aquesta opció.


LES FRASES

JOAN ROSELL
president de foment del treball
«Les nostres empreses paguen més cara l'electricitat que les de França, que té un 80% d'energia nuclear.»
JOSEP GONZÁLEZ
president de pimec
«L'Ajuntament d'Ascó ha pres una decisió perquè ha vist que no hi ha riscos. És un municipi amb experiència nuclear.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona