Concentració a Barcelona i petició perquè s'investiguin els comptes dels edils d'Ascó

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) continuarà avui amb el calendari de mobilitzacions amb una concentració, organitzada en aquest cas per Jóvens de les Terres de l'Ebre, davant del Palau de la Generalitat, a partir de les 8 del vespre, per demanar al president Montilla que rebutge formalment l'MTC per a Catalunya davant del govern de l'Estat. L'acte té el suport de la Federació d'Ecologistes de Catalunya, que considera que l'assignació de l'MTC suposaria «aprofundir en un model energètic absolutament insostenible i agressiu amb el territori».

Per la seva banda, les mobilitzacions impulsades per la CANC també tenen la complicitat d'Ecologistes en Acció, que ahir, en una reacció força contundent després del ple d'Ascó, va anunciar que demanarà al Departament de Governació de la Generalitat «que obri una investigació sobre els comptes bancaris de béns personals dels regidors d'Ascó que van votar a favor del cementiri nuclear». El grup proteccionista considera que l'alcalde d'Ascó i els regidors que van avalar el «sí» del consistori «han fet de botiflers del govern de l'Estat contra el seu poble i el seu país». En el comunicat d'Ecologistes en Acció, a més, es parla de les «implicacions en l'estratègia militar» de l'MTC, per l'hipotètic ús militar del combustible gastat, i alerten que situarà el municipi designat com a «objectiu terrorista». «Com que no hi ha una explicació ni política ni lògica, vist que alguns regidors tenen interessos personals en empreses del sector atòmic i vistos els casos de corrupció que sacsegen la política, demanem una investigació sobre els moviments bancaris i possibles canvis en els béns personals dels regidors», conclouen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona