El termini es tancarà dissabte sense cap candidatura no nuclear

Finalment, sembla que no hi haurà cap municipi de fora de les nou àrees nuclears de l'Estat espanyol que hagi gosat presentar candidatura per tenir el magatzem de residus nuclears. A més a més, també s'haurà quedat pel camí la candidatura de l'únic municipi, en aquest cas de l'àrea de Zorita, que havia anunciat un referèndum per decidir si feia el pas: ho havia proposat l'alcalde d'Almonacid de Zorita, però finalment, després que Yebra va agafar la iniciativa amb determinació, ni es va arribar a convocar.

Els pobles que s'havien plantejat aspirar a l'MTC sense tenir experiència ni instal·lacions nuclears en explotació, un factor que hauria jugat en contra seu amb tota seguretat, eren els municipis de Segòvia Bernuy de Porreros i Campo de San Pedro, de menys de 1.000 habitants, però a última hora sembla que cap dels dos no entrarà en el procés de selecció. A partir de dissabte, l'Estat haurà de ponderar les candidatures d'Ascó i de Yebra, declarar-les aptes o no, analitzar el seu terme municipal per al possible emplaçament del magatzem i obrir un període d'al·legacions en què podran participar els dos governs autonòmics que ja s'han manifestat en contra de tenir l'MTC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona