Economia

Converteixen furgonetes en cases ‘a mida’

L’empresa Bimbos Van, a Santa Coloma, adapta vehicles a la demanda dels clients

Convertir una furgoneta en casa teva. Aquesta és la idea que van tenir els creadors de Bimbos Van, una empresa de Santa Coloma de Farners. Xevi Donado i Aina Comas, una parella de Vilobí apassionada dels viatges amb furgoneta, van decidir, fa dos anys, transformar la seva furgoneta en un habitacle. El que va començar sent una necessitat personal es va acabar convertint en una idea de negoci, amb una demanda a l’alça en l’actualitat. L’empresa té, a hores d’ara, amb set treballadors en plantilla.

Segons Comas, l’objectiu de Bimbos Van és “transformar furgonetes en cases sobre rodes, a partir de projectes personalitzats, fets a mida, ja que cada client té una necessitat molt concreta“. I és que el perfil de client és molt ampli: des de parelles i famílies, a jubilats, i no necessita el mateix un esportista que practica surf d’estel, que una família amb tres fills, per exemple. És per això que l’empresa fa transformacions de totes les magnituds i de tots els preus. La creadora explica que hi ha clients que “només venen a instal·lar un llit” (pot costar uns 1.000 euros) i d’altres que “volen equipar la furgoneta al complet”, amb llum, aigua i gas (projectes que poden costar uns 30.000 euros). El resultat? Una casa sobre rodes en només tres mesos.

Treball propi i sostenible

Bimbos Van duu a terme totes les parts del procés de transformació: des del disseny i les instal·lacions al manteniment. L’única part que externalitzen és la d’homologació, en què són assessorats en tot moment per enginyers. “Hi ha canvis constants en la legislació i cada vegada hi ha més restriccions en aquest aspecte. L’homologació és una part molt important per a nosaltres, prioritària”, assenyala Comas.

Un altre aspecte que l’empresa té en compte és la sostenibilitat. El baix consum és present a les seves instal·lacions, i algunes “furgonetes Camper”, així és com les anomenen, tenen fins i tot plaques solars. “Som conscients que no deixem d’anar amb vehicles [que contaminen], però intentem reduir al màxim l’impacte sobre la natura. Per això potenciem la idea de deixar-ho tot tal com ho hem trobat”, conclou Comas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia