Economia

martinez oblanca

Brussel·les portarà els aranzels anunciats pels Estats Units a l’OMC i imposarà mesures de reequilibri

La Comissió Europea (CE) denunciarà els Estats Units davant l’Organització Mundial del Comerç (OMC) pels aranzels a les importacions d’acer i a l’alumini que s’aplicaran a la Unió Europea (UE), a més d’imposar “mesures de reequilibri” per protegir a la seva indústria. “Els Estats Units no ens deixen una altra opció que procedir amb un cas de solució de diferències davant l’OMC i amb la imposició d’aranzels addicionals en una sèrie d’importacions dels EUA”, va anunciar el president de la CE, Jean-Claude Juncker, en un comunicat.

Juncker va agregar que la CE defensarà “els interessos de la Unió complint enterament amb les lleis de comerç internacional”, responent així a la decisió de Washington de suspendre l’exempció als aranzels a la importació d’acer i alumini que havia concedit a la UE, Canadà i Mèxic.

La CE manté que les mesures anunciades per Washington tenen l’objectiu primari de protegir la indústria domèstica nord-americana de la competència exterior, per la qual cosa estan “clarament en contra” de les regles de l’OMC

L’Executiu comunitari aplicarà com a resposta noves tarifes aranzelàries a una sèrie de productes nord-americans per “reequilibrar la situació”, ja que els aranzels nord-americans a l’acer (25 %) i a l’alumini (10 %) afecten un volum d’exportacions europees el valor de les quals ascendia a 6.400 milions d’euros en 2017.

Brussel·les va notificar a l’OMC la llista de productes als quals podria aplicar aranzels el passat 18 de maig, i es reservava el dret a imposar-los o no fins al moment en el qual conegués la decisió nord-americana. Aquestes mesures, dirigides a productes com el blat de moro dolç, l’arròs, els maquillatges o el tabac, no es podran aplicar fins 30 dies després de la notificació, és a dir, a partir del 17 de juny.

El president de l’Executiu comunitari va conèixer la notícia mentre pronunciava un discurs en una conferència sobre el futur de la UE a Brussel·les, des d’on va expressar el seu rebuig a la decisió i va avançar les conseqüències.

“El que ells poden fer, nosaltres també som capaços de fer-ho exactament igual”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

La plantilla de Lékué a la Llagosta es mobilitza contra el tancament de la planta: “Estem pagant una mala gestió”

La Llagosta
economia

L’Opa del BBVA al Sabadell s’alenteix

barcelona
unió europea

La CE veta l’ús d’un agent químic present en caixes de pizza

barcelona
regne unit

El Banc d’Anglaterra no es deixa arrossegar per la Fed i manté els tipus en el 5%

barcelona

Girona és una de les demarcacions de l’Estat amb més hotels a la venda

GIRONA
Tribuna

Un equip de 3 estrelles

Soci-Director de H&B Human and Business, conferenciant i formador
economia

Ajuntament, empreses i institucions acadèmiques impulsen l’Aliança per a la Innovació BIVA

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Estats Units

La Fed retalla mig punt els tipus d’interès en la primera rebaixa des del 2020

Barcelona
Estats Units

Tupperware inicia el procediment de fallida

Barcelona