Economia

El Fòrum Gastronòmic de Girona continua en plena ebullició

El segon dia de l’esdeveniment va tenir un especial accent femení, amb la intervenció de nombroses ponents d’àmbits diversos

Centenars de visitants omplen l’espai

Sostenibilitat, emocions, tradició i innovació són algunes de les paraules que més es van sentir ahir, durant la segona jornada del Fòrum Gastronòmic de Girona, que, a més, va fer sentir més que mai les veus femenines en les nombroses activitats programades. Més enllà del programa, el fòrum va bullir ahir de visitants, entre els quals, nombrosos estudiants d’hostaleria, que van omplir activitats i estands, sobretot en les hores centrals del dia.

Sis cuineres, quatre de les quals dels Països Catalans i dues més de Galícia i les illes Canàries, van ser les encarregades d’atraure al matí un nombrós públic a l’auditori per parlar de sis territoris, de sis cuines i, evidentment, de la importància de la dona en la gastronomia i la necessitat de reivindicar-ho. Van ser Iolanda Bustos (La Calèndula, de Regencós), Lucía Freitas (A Tafona Casa de Xantar, de Santiago de Compostel·la), María José San Román (Monastrell, Alacant), Maria Solivellas (Ca na Toneta, Caimari), Begoña Rodrigo (La Salita, València) i Jennise Ferrari (Qué Leche, Las Palmas de Gran Canaria). Però també hi va ser protagonista Audrey Doré, d’El Celler de Can Roca, que enguany va ser reconeguda com la millor sommelier de Catalunya i que va fer un taller en l’apartat del fòrum dedicat al vi. A la tarda, a més, es va celebrar una trobada de dones del nou moviment Mujeres en Gastronomía.

També s’hi van veure altres xefs reconeguts com ara Paco Pérez (Miramar, Llançà), que va presentar tres plats i una tècnica nova, i el mediàtic Marc Ribas, juntament amb Artur Martínez (La Taverna del Ciri, Terrassa), i la curiosa sessió de Rodolfo Guzmán (Boragó, Santiago de Xile), que va estar rostint un xai des de primera hora del matí.

La part dolça del fòrum la van protagonitzar Raúl Bernal (Chocovic), que va fer figures de xocolata, i Abraham Balaguer i Xavier Sagristà (Castell de Peralada), que van mostrar el procés d’elaboració del xuixo. Però la gastronomia també és empresa i servei i, per això, tallers com el de Juan Moll (grup Joël Robuchon), titulat El poder del somriure a la sala del restaurant, també van cridar l’atenció d’estudiants i restauradors, així com el Fòrum Empresa, que, entre altres activitats, va oferir una taula rodona sobre les raons per apostar per un gastronòmic en un hotel.

El Fòrum Gastronòmic de Girona, que l’any passat va reunir més de 25.000 visitants, arriba avui a l’última jornada amb noves sessions i activitats, en què participaran, entre d’altres, Josep Roca (El Celler de Can Roca), Jordi Cruz (Àbac) i Nandu Jubany (Can Jubany, Calldetenes).

LA FRASE

El fòrum és un dels congressos més familiars. Per nosaltres, és el millor congrés
Paco Pérez
xef del restaurant miramar

LA XIFRA

7
edicions
s’han fet ja del Fòrum Gastronòmic de Girona. L’any passat va rebre més de 25.000 visitants.

El plat favorit dels catalans i altres premis

La coradella de Molins de Rei, presentada pel xef Germán Puiggarí, del Bar Diana de Molins de Rei, va ser escollit ahir a la tarda com el plat favorit dels catalans, el premi que organitza la revista Cuina i que s’escull per votació popular. Aquest plat de menuts de xai guisat, que en aquesta recepta pròpia també porta tripa i capipota, va passar al davant de l’altre finalista, el rossejat del delta de l’Ebre. Tots dos, i deu plats més d’arreu del territori, van participar en el concurs i han competit durant un mes.

Avui està previst que s’atorguin els premis Josep Mercader, que reconeixen cada any la trajectòria professional de cuiners, enòlegs, responsables de sala, productors i divulgadors de la cultura. Enguany seran per a: Montserrat Fontané (El Celler de Can Roca), en la categoria de cuina; Isidre Gironès (Ca l’Isidre), en la de sala; Carme Ferrer (Bàrbara Forés, Terra Alta), en la de vins; Martí Terés (Oleum Flumen), en la de producte, i Eliane Thibaut Comelade, en l’apartat de cultura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona